Extra bijdrage voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland

Nederlandse Loterij is de organisatie achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Gezamenlijk staan wij voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Dit doen we door vrijwel de gehele opbrengst van onze kansspelen terug te geven aan Nederland. Via 18 goede doelen, de Nederlandse sport en de Nederlandse Staat. Elk jaar weer.

Lees meer over onze afdracht

In het huidige tijdsbeeld is een gelukkig en gezond Nederland zeker niet vanzelfsprekend en nog belangrijker dan voorheen. Daarom willen we graag iets extra’s doen voor onze beneficianten.

Samen voor de Gezondste generatie 2040

Als we de huidige prognoses bekijken is in 2040 meer dan de helft van de Nederlanders chronisch ziek. Dat tij willen we keren.

Samenwerkende gezondheidsfondsen, bestaande uit 20 Nederlandse goede doelen, zijn daarom vorig jaar gestart met het programma ‘Gezonde Generatie’ met als doel de gezondste generatie van de wereld in 2040 in Nederland.

Samen met NOC*NSF gaan we meehelpen om dit doel te behalen. Samen wordt geïnvesteerd in bewustwordingsprogramma’s en activatie van jeugd. We geloven in de enorme kracht die uit kan gaan van deze unieke samenwerking.

Verlenging partnership NOC*NSF

De samenwerking tussen NOC*NSF en Nederlandse Loterij is met een jaar verlengd. Daarbij is de financiële bijdrage substantieel verhoogd. Deze verhoging maakt het NOC *NSF mogelijk om 1 miljoen euro in het speciale Coronanoodfonds Sport te stoppen.

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: "Als jarenlange partner van de Nederlandse sport zijn wij er in goede en minder goede tijden. Naast onze jaarlijkse afdracht aan sportend Nederland, vinden wij het belangrijk om juist nu onze samenwerking met NOC*NSF in de vorm van steun aan TeamNL te verlengen én te versterken."