De Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Maak jij met jouw sportieve initiatief kans op 50.000 euro?

Nederlandse Loterij investeert jaarlijks haar volledige opbrengst in de Nederlandse sport, 18 goede doelen en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. Vorig jaar ging er maar liefst 45 miljoen euro naar de sport.

Op deze manier maakt Nederlandse Loterij sport en bewegen bereikbaar voor zo veel mogelijk mensen: van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport.

Om deze missie extra kracht bij te zetten reikt Nederlandse Loterij jaarlijks ook nog een prijs uit aan een persoon en/of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar ontvangt een prachtige bronzen sculptuur en een geldprijs van €50.000.

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de Nederland In Beweging Prijs is gesloten. Onze jury zal nu alle aanmeldingen bekijken en selecteert 4 kandidaten die uiteindelijk gaan strijden om de geldprijs van €50.000,- en het prachtige bronzen beeld.

Bekijk hier de video over de prijs.
Lees meer over de toelatingseisen en voorwaarden.

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Juryvoorzitter, Paralympisch kampioen snowboarden

“Zo mooi dat Nederlandse Loterij met deze prijs sport en bewegen in Nederland stimuleert. Ik weet als geen ander hoe belangrijk bewegen is om gezond te blijven. Ik ben er trots op dat ik hier als jurylid een bijdrage aan lever.”

Hugo Borst

Hugo Borst

Schrijver, televisiepersoonlijkheid, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Met dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging, stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Marjan Olfers

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Haar doel: haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze full-time politicus werd. Ze was respectievelijk Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, lid van de Eerste Kamer voor de PvdA en het Europees Parlement.

 Winnaars 2018

Winnaars 2018

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Nederlandse Loterij heeft op 19 april voor de eerste keer de 'Nederlandse Loterij in Beweging Prijs' uitgereikt. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan is de grote winnaar en mag de prijs, een bronzen sculptuur en een geldbedrag van €50.000,- in ontvangst nemen.

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse afdrachtsmoment van Nederlandse Loterij. Tijdens dit feestelijke evenement werd de opbrengst van Nederlandse Loterij van 2017 verdeeld onder de Nederlandse sportbonden, 18 goede doelen en de Nederlandse samenleving. De totale opbrengst van 2017 is €165.000.000,-.

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Heb je vragen? Mail ons op gelukkigengezond@nederlandseloterij.nl of bel Nederlandse Loterij: 070 – 321 6600