Voetbalvrouwen
Terug

Spelers van Nederlandse Loterij: Bedankt!

Natuurlijk speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je door mee te spelen ons helpt Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken?

Jaarlijkse afdracht

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Onze missie is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Naast het uitkeren van prijzengeld, investeren wij vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

We zijn trots dat we over het jaar 2019 de volgende bedragen kunnen afdragen:

  • NOC*NSF en 77 sportbonden: €46,4 miljoen
  • 18 goede doelen: €17,6 miljoen
  • Staat der Nederlanden: €109,1 miljoen

Dit is ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen!

Nederlandse loterij steunt het noodfonds

Naast de jaarlijkse afdracht aan NOC*NSF hebben we dankzij jouw deelname aan onze spellen dit jaar een extra financiële bijdrage van €1 miljoen geleverd aan het noodfonds van NOC *NSF. Het noodfonds is in het leven geroepen om de sportbonden extra te kunnen ondersteunen nu inkomsten uit onder andere de sportkantines vrijwel uitblijven door Covid-19. Met deze extra steun kunnen diverse sportbonden en verenigingen toch sport blijven aanbieden, ook in jouw gemeente. Zo kan iedereen blijven sporten en bewegen.

Pieter van den Hoogenband

Sporten voor iedereen

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Daarom maakt Nederlandse Loterij zich hier hard voor en steunt NOC*NSF. Met de jaarlijkse afdracht worden vele sportbonden gefinancierd. Zo bereiken zowel top- en breedtesporters topprestaties.

Meer over NOC*NSF
Revalideren

Goede doelen

Wij dragen jaarlijks af aan Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN), die dit verdeelt over 18 goede doelen. Door het steunen van deze goede doelen bieden we onze medemens een kans om te voorzien in de basisbehoeften van gezondheid en sociale contacten.

Bekijk de goede doelen
Ministerie van Financien

Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën is aandeelhouder van Nederlandse Loterij. Ze is een van de drie partijen die de opbrengst van Nederlandse Loterij elk jaar verdelen. 63% van onze totale opbrengst gaat jaarlijks naar het ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.