Afdracht Nederlandse Loterij
Terug

Spelers van Nederlandse Loterij: Bedankt!

Natuurlijk speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je door mee te spelen ons helpt Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken?

Jaarlijkse afdracht

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Onze missie is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Dit doen we door jaarlijks een groot deel van de opbrengst in de Nederlandse sport, achttien goede doelen en de Nederlandse samenleving te investeren.

We zijn trots dat we over het jaar 2018 de volgende bedragen kunnen afdragen:

  • NOC*NSF en 74 sportbonden: €43.200.000
  • achttien goede doelen: €16.400.000
  • Staat der Nederlanden: €101.600.000

Ruim €161,2 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen!

Sporten voor iedereen

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Daarom maakt Nederlandse Loterij zich hier hard voor en steunt NOC*NSF. Met de jaarlijkse afdracht worden vele sportbonden gefinancierd. Zo bereiken zowel top- en breedtesporters topprestaties.

Lees meer over NOC*NSF
Revalideren

Goede doelen

Wij dragen jaarlijks af aan Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN), die dit verdeelt over 18 goede doelen. Door het steunen van deze goede doelen bieden we onze medemens een kans om te voorzien in de basisbehoeften van gezondheid en sociale contacten.

Bekijk de 18 goede doelen
Ministerie van Financien

Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën is aandeelhouder van Nederlandse Loterij. Ze is een van de drie partijen die de opbrengst van Nederlandse Loterij elk jaar verdelen. 63% van onze totale opbrengst gaat jaarlijks naar het ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Wie pakt de hoofdprijs van €50.000?

Afgelopen 9 mei maakte de jury van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs bekend wie de winnaar van 2019 is. Zij hebben gekozen voor het initiatief ZekerBewegen! ZekerBewegen van Judobond Nederland zet zich in voor het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Dit helpt hun om weer op te fiets te stappen en te wandelen zonder de angst om te vallen. De andere drie genomineerden waren Smartpool, JUMP en Surf Project. Benieuwd wat deze projecten doen voor Nederland? Bekijk de video's.

Meld je aan voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2020

Wil jij ook kans maken op €50.000? Meld je dan aan voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2020.

Naar de aanmeldpagina