Nederlandse Loterij pand met vlaggen
Terug

Spelers van Nederlandse Loterij: Bedankt!

Natuurlijk speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je door mee te spelen ons helpt Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken?

Jaarlijkse afdracht

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Onze missie is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Naast het uitkeren van prijzengeld, investeren wij vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

We zijn trots dat we over het jaar 2019 de volgende bedragen kunnen afdragen:

  • NOC*NSF en 77 sportbonden: 46,4 miljoen euro
  • 18 goede doelen: 17,6 miljoen euro
  • Staat der Nederlanden: 109,1 miljoen euro

Ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen!

Sporten voor iedereen

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Daarom maakt Nederlandse Loterij zich hier hard voor en steunt NOC*NSF. Met de jaarlijkse afdracht worden vele sportbonden gefinancierd. Zo bereiken zowel top- en breedtesporters topprestaties.

Lees meer over NOC*NSF
Revalideren

Goede doelen

Wij dragen jaarlijks af aan Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN), die dit verdeelt over 18 goede doelen. Door het steunen van deze goede doelen bieden we onze medemens een kans om te voorzien in de basisbehoeften van gezondheid en sociale contacten.

Bekijk de 18 goede doelen
Ministerie van Financien

Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën is aandeelhouder van Nederlandse Loterij. Ze is een van de drie partijen die de opbrengst van Nederlandse Loterij elk jaar verdelen. 63% van onze totale opbrengst gaat jaarlijks naar het ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij reikt jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. Dit jaar heeft de jury besloten om alle vier de genomineerde initiatieven aan te wijzen als winnaar. De totale prijzenpot wordt onder hen verdeeld. Ieder initiatief ontvangt een cheque ter waarde van €16.250. Zo kunnen we alle vier de initiatieven een beetje steunen in een onzekere periode.

Lees meer over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs en maak kennis met de winnaars.