Terug

Bedankt voor het meespelen met Nederlandse Loterij

Natuurlijk speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je ons helpt om Nederland gelukkiger en gezonder te maken? Dit jaar investeren we €165 miljoen in NOC*NSF, 18 goede doelen en de Nederlandse samenleving. Daarom zeggen wij tegen alle spelers van Nederlandse Loterij: Bedankt!

165 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen

  • €104 miljoen van onze opbrengst gaat naar de Staat der Nederlanden. Daar profiteren we dus allemaal van.
  • €17 miljoen van onze opbrengst wordt verdeeld over achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.
  • €45 miljoen van onze opbrengst gaat naar NOCNSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOCNSF.

Een gelukkiger en gezonder Nederland

Initiatieven van Nederlandse Loterij

Goede doelen

Nederlandse Loterij staat voor een gelukkiger en gezonder Nederland. Daarom investeren we in het maatschappelijk welzijn en de volksgezondheid. Jaarlijks steunen wij 18 goede doelen via Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN).

Lees meer

Sporten voor iedereen

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Nederlandse Loterij steunt daarom NOC*NSF. Jaarlijks steunen we vele sportbonden. En kunnen top- en breedtesporters tot topprestaties komen.

Lees meer

In Beweging Prijs

Elk jaar beloont Nederlandse Loterij een bijzonder initiatief dat een bijdrage levert een aan gelukkiger en gezonder Nederland. Wie wint de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs en een cheque van €50.000?

Lees meer