We gingen zonder verwachtingen er naar toe

Nederlands dames handbalteam op het EK

Fotografie/Video: Henk Seppen
Publicatie: 19 december 2018

Onze dames gingen er zonder verwachtingen heen en kwamen terug met brons. Wat een prestatie! Nederlandse Loterij is ontzettend trots op de handballeeuwinnen. Wij willen het team hartelijk feliciteren met deze mooie prestatie.

Voor de handbaldames begon het EK op 1 december tegen Hongarije. Deze wedstrijd werd met 25-28 gewonnen, na een zinderende wedstrijd werd Spanje in de allerlaatste seconde verslagen en ook Kroatië werd in de poule opzij gezet. Zo gingen de handbaldames ongeslagen naar de tweede ronde van het EK.

In de tweede ronde speelde Nederland tegen Roemenië, Denemarken en Duitsland. De Roemenen moesten hun meerdere erkennen in Nederland (29-24), alleen tegen de Noren ging het mis voor de handbaldames. Zij waren te sterk met 16-29. Er was echter nog niet heel veel aan de hand, tegen aartsrivaal Duitsland had Oranje namelijk genoeg aan een punt om de halve finale te bereiken. Het benodigde punt werden uiteindelijk 3 punten, de Nederlandse handbalvrouwen wonnen namelijk met 27-21 van Duitsland.

Het werd al snel duidelijk dat de halve finale, tegen gastland en wereldkampioen Frankrijk, een moeilijke opgave ging worden. Het zou moeilijk worden, maar onmogelijk was het zeker niet. Het ging redelijk gelijk op, Nederland kwam steeds terug en het heeft zich zelfs nog terug kunnen knokken tot 14-14, echter bleek de tegenstand van Frankrijk Oranje te machtig. Er werd helaas met 21-27 verloren.

Tijd om lang te treuren van het verlies was er niet, afgelopen zondag stond namelijk de wedstrijd om het brons (tegen Roemenië) op het programma. Om het toernooi in stijl af te sluiten, en dus met eremetaal thuis te komen, moest er gewonnen worden. Dit gebeurde ook! Nederland was met 20-24 te sterk voor de Roemenen!

overwinning handbal dames

handbal team

Nederlandse Loterij was trotse shirtsponsor van de Oranje handballeeuwinnen tijdens het EK Handbal van 29 november tot en met 16 december in Frankrijk.
Wij steunen NOC*NSF én de sport in Nederland met €45 miljoen van de opbrengst van onze kansspelen.