EK Baalwielrennen

Oranje Peloton gaat het duel aan

Wij zijn fan van Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen

Publicatie: 14 oktober 2019

De EK Baanwielrennen vinden dit jaar plaats in Apeldoorn. Een goed moment voor Bram om de twee beste baanwielrenners uit te dagen voor een sprint.

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zijn wereldkampioen en dé absolute toppers van het Nederlandse baanwielrennen. Samen trainen ze voor de EK Baanwielrennen in Apeldoorn, maar ook voor de Olympische Spelen in Tokio. Om ze extra te motiveren voor de gouden medaille daagt oud-prof Bram Tankink de jongens uit voor een duel. Een ongelijke strijd… Of kan Bram verrassen?

EK Baanwielrennen
Van 16 t/m 20 oktober is Omnisport Apeldoorn de trotse gastheer van 2019 UEC Europese Kampioenschappen Baanwielrennen. Het belooft een zeer spectaculair evenement te worden. De EK is een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Tokio.

Jeffrey Hoogland, deelnemer aan de Europese Kampioenschappen, is begonnen als BMX-er. In 2015 brak hij door op de EK in Zwitserland. Hij won drie keer goud: op de teamsprint, de sprint en de kilometer tijdrit. In datzelfde jaar werd hij op het wereldkampioenschap vierde op de sprint. Dit jaar heeft Jeffrey het goud gepakt tijdens de Europese Spelen op de onderdelen teamsprint en individuele sprint.

Ook Harrie Lavreysen is begonnen als BMX-er en werd zelfs driemaal Nederlands kampioen en werd bovendien ook drie keer Europees kampioen. Door blessures werd het voortzetten van deze sport afgeraden. De overstap naar baanwielrennen was snel gemaakt. En niet zonder succes. In 2018 pakte hij EK- en WK-goud op de teamsprint. Dit jaar veroverde de Harrie maar liefst twee wereldtitels: op de teamsprint en de individuele sprint.

Oranje Peloton
Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.

Aanvoerder Bram Tankink (ex-profwielrenner o.a. Lotto-Jumbo) van het Oranje Peloton helpt Nederlanders hun sport-droom te verwezenlijken. In zijn carrière als profwielrenner vond hij de fans altijd te gek. Zij hielpen hem altijd om nog dieper te kunnen gaan en nu wil hij iets terug doen.

Wil je meer acties van Bram Tankink zien? Lees Oranje Peloton met Bram