oranje peloton chantal blaak

Powerontbijt voor profwielrenster Chantal Blaak

Oranje Peloton bereidt zich voor op het WK Wielrennen

Publicatie: 18 september 2019

Topper Chantal Blaak doet eind september mee met het WK Wielrennen in Yorkshire. Voordat het zo ver is, geeft Bram Tankink haar samen met het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij nog even dat extra duwtje in de rug.

WK Wielrennen in Yorkshire
De Nederlandse deelnemers én wielerfans maken zich op voor het WK Wielrennen in Yorkshire van 22 tot en met 29 september. Eén van onze Nederlandse favorieten is de 27-jarige Chantal Blaak. Aanvoerder van het Oranje Peloton, Bram Tankink vond het tijd om haar te verrassen met een powerontbijt. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Bram praat over hun gezamenlijke passie voor wielrennen, bekijkt waar de kansen liggen voor de Nederlandse selectie en handige tips van deze oud-profwielrenner zijn altijd mooi meegenomen. Garantie voor een succesvol WK! Zet 'm op, Chantal!

Chantal Blaak
Chantal Blaak, geboren op 22 oktober 1998 in Rotterdam, is per toeval gaan wielrennen. Chantal deed mee met een fietsrace op een gewone fiets en won een lidmaatschap bij een wielrenvereniging. Nu is ze professioneel wielrenster en heeft ze vele titels op haar naam gevestigd, waaronder Nederlands & Wereldkampioene op de weg. Ze werd eerste bij de Amstel Gold Race in 2018 en is twee keer derde geëindigd bij de Ronde van Vlaanderen. Momenteel komt ze uit voor de wielerploeg Boels-Dolmans Cycling Team.

Oranje Peloton
Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.

Aanvoerder Bram Tankink (ex-profwielrenner o.a. Lotto-Jumbo) van het Oranje Peloton helpt Nederlanders hun sport-droom te verwezenlijken. In zijn carrière als profwielrenner vond hij de fans altijd te gek. Zij hielpen hem altijd om nog dieper te kunnen gaan en nu wil hij iets terug doen.

Wil je meer acties van Bram Tankink zien? Lees Oranje Peloton met Bram