gerdien alblas cycle paris

Fietsend strijden tegen hartziekten

Wij zijn fan van Gerdien Alblas en Cycle Paris

Publicatie: 10 juli 2019

Tijdens de Cycle Paris legden 40 wielrenners 550 kilometer af met maar één doel: geld inzamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Een onvergetelijke ervaring voor Gerdien Alblas
Gerdien Alblas was één de deelneemsters. De reden om mee te doen? “Anderhalf jaar geleden maakte ik van dichtbij mee dat het niet vanzelfsprekend is dat een hart regelmatig klopt. Mijn broer kreeg namelijk op zijn 22ste thuis een hartstilstand. Een aanwezige vriend belde direct 112 en heeft met behulp van de meldkamer mijn broer gelukkig succesvol kunnen reanimeren. Na onderzoek bleek dat mijn broer een erfelijke chromosoom chromosoomafwijking had. Een afwijking die later ook bij mij en meerdere familieleden is gevonden. De oplossing hiervoor was het plaatsen van een S-ICD, een implantaat die ons hartritme monitort en plotselinge hartdood in de toekomst kan voorkomen.”

Gerdien heeft met haar deelname aan Cycle Paris het fantastische bedrag van €1.683 opgehaald. “Een mooier doel dat dit kon ik me met mijn familieachtergrond niet bedenken. Het was zo gaaf om aan dit evenement mee te doen. Ik kende de groep vooraf niet, dus wist ook niet wat ik moest verwachten, maar we leerden elkaar snel kennen en dat was ontzettend bijzonder. Af en toe was het best zwaar, maar we sleepten elkaar er gewoon doorheen. En samen hebben we maar liefst €46.437 opgehaald, dat is toch geweldig! Cycle Paris was voor mij zo’n mooie en onvergetelijke ervaring!”, aldus Gerdien.

Cycle Paris

Cycle Paris
In vier etappes fietsen naar de Eiffeltoren en tegelijkertijd geld ophalen voor onderzoek naar hart-en vaatziekten. Een prachtige route langs de vele kastelen, parken, mooie boerderijen, fraaie stadjes en dorpen is uitgestippeld. Dat is de Cycle Paris! In de 2019 is de Cycle Paris voor de 2e keer georganiseerd.

Wegens succes zal in 2020 een Cycle Paris én een Cylce Berlin georganiseerd worden. Meedoen? Doe individueel of als team mee en fiets samen met je collega's, familie of vrienden naar Parijs. Ga voor meer informatie en inschrijving naar www.cycleparis.nl.

Waar heel Nederland wint
Door mee te spelen met de spellen van Nederlandse Loterij, kunnen we investeren in de Nederlandse samenleving. Eén van de goede doelen die we steunen, is de Hartstichting. De Hartstichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben, te léven! Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Inspanningen zijn hard nodig om te voorkomen dat het aantal hartpatiënten de komende jaren aanzienlijk stijgt. Daarom werkt de Hartstichting aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen. De Hartstichting wil

  • voorkomen dat jij of je dierbaren hartproblemen krijgt,
  • dat er sneller hulp geboden wordt in noodsituaties
  • en dat er betere behandelingen komen voor de meest voorkomende ziektes.

Maar dit kunnen zij niet alleen. Hart- en vaatziekten behoren in Nederland tot de belangrijkste doodsoorzaken, zowel bij mannen als bij vrouwen. Eén op de drie Nederlanders sterft als gevolg van een hart- of vaatziekte. De oorzaak is afhankelijk van de aandoening. Er zijn risicofactoren die de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Denk hierbij aan roken, te hoog cholestrol, overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes, erfelijke ziekten. De Hartstichting doet onderzoek en wil hart- en vaatziekten eerder kunnen opsporen en behandelen. De ultieme missie is oplossingen voor een sterk hart. Om dit onderzoek voort te zetten, zijn giften en donaties nodig. Wij zijn trots dat we met onze afdracht de Hartstichting al jaren steunen in hun onderzoek naar oplossingen voor een sterk hart.