edwin de wolf nederlandse Loterij campagne

Een tweede kans voor een echte winnaar

WIJ ZIJN FAN VAN EDWIN DE WOLF

Publicatie: 9-7-2019

Voor velen is Edwin de Wolf een onbekende naam. Maar na het lezen van zijn verhaal zal iedereen Edwin onthouden als een inspirator en een echte winnaar.

Edwin de Wolf begon zijn carrière als militair in 1990 op de Koninklijke Militaire School. Tijdens een missie in voormalig Joegoslavië stapt Edwin tijdens de verkenning van een gevaarlijk gebied voor de ogen van ‘zijn’ jongens op een landmijn. Door teamwork en effectief handelen van alle patrouilleleden ontsnapte hij aan de dood. Wel zou hij de rest van zijn leven zijn linkerbeen moeten missen.*

Revalideren
Edwin was een 24-jarige bevlogen groepscommandant toen het noodlot hem trof. Na het voorval begon een lange periode van revalidatie. Vastbesloten om te herstellen zocht Edwin direct een nieuwe motivatie. Zijn motivatie in die eerste tijd was jongens uit zijn groep die thuiskwamen van een missie 'lopend' te ontvangen. “Ik vertikte het hen te ontvangen in een rolstoel. En dat is me gelukt,” zegt Edwin. Later in zijn revalidatie maakte hij kennis met de fiets. De racefiets maakte hem fitter en sterker en gaf hem een nieuwe ambitie; de Invictus Games.

Invictus games
Edwin werd steeds fanatieker met wielrennen en mountainbiken. Zijn beperking werd zijn kracht: inmiddels was hij para-wielrenner op topniveau. Edwin nam als wielrenner deel aan de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor gewonde, zieke en chronisch geblesseerde militairen. In Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018) wist hij vier bronzen medailles te behalen.

edwin de wolf

Waar heel Nederland wint
Spelers Bedankt! Door mee te spelen met één van de spellen van Nederlandse Loterij, zorg je dat wij kunnen investeren in de Nederlandse sport en Nederlandse goede doelen. Het verhaal van Edwin laat zien hoe we een bijdrage kunnen leveren. De komende periode gaan we nog meer personen zoals Edwin een podium geven om hun inspirerende verhaal te vertellen. Houd onze website dus in de gaten.

Kom meer te weten over hoe heel Nederland wint >

Het vfonds
Het vfonds, één van de goede doelen die Nederlandse Loterij steunt, is zeer belangrijk voor Nederlandse veteranen. Mede door de deelnemers aan de Loterij kan vfonds investeren in programma’s en bijeenkomsten voor veteranen en hun partners. In toenemende mate maken ook (ex) politiemedewerkers gebruik van programma’s. De saamhorigheid die wordt ervaren bij reunies van veteranen is groot.

* Het eerste beeld van de televisiecommercial toont een foto van Edwin de Wolf net na het ongeluk met de landmijn. Dit is geen echt beeld uit 1994, maar een geënsceneerde foto die met goedkeuring van Edwin is gemaakt ten behoeve van het vertellen van zijn verhaal. De militairen op de foto zijn acteurs.

7 spelmerken van Nederlandse Loterij

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland te laten winnen

Door mee te spelen met de spellen van Nederlandse Loterij, kunnen we o.a. €17.600.000 afdragen aan 18 goede doelen.