last man standing mind

Vastberaden om haar depressie te overwinnen

MIND geeft Maaike het gevoel dat ze er mag zijn

Publicatie: 29-9-2019

De video vertelt het verhaal van de zesentwintigjarige Maaike die de strijd aangaat met haar depressie.

Het begint bij haar ouderlijk huis, op zolder. Ze vindt hier in een doos een kinderfoto waarop ze een clownsmasker draagt. Dit masker staat symbool voor haar depressie en het proces dat zij nog steeds doormaakt; van gesloten meisje naar openlijk praten over haar gevoelens en negatieve gedachtes. Hard werken, op weg naar nieuwe hoogtepunten.

Afgelopen zomer deed Maaike mee aan Last Man Standing van Stichting MIND. Samen met 299 anderen stond zij zes uur lang op een paal in het water, om aandacht te vragen voor psychische problemen en zichzelf symbolisch te overwinnen. Een echte winnaar, want Maaike hield het zes uur lang vol!

Maaike is depressief en worstelt al vele jaren met negatieve gedachtes. Ze wil het taboe doorbreken door openlijk te praten over haar depressie in de hoop anderen met haar verhaal te inspireren. Haar verhaal vertelt ze op verschillende plekken, waaronder ook in de KRO/NCRV documentaire jesuisdepri.

Spelers Bedankt!
Door mee te spelen met één van de spellen van Nederlandse Loterij, zorg je dat wij kunnen investeren in de Nederlandse sport en Nederlandse goede doelen. Het verhaal van Maaike laat zien hoe we een bijdrage kunnen leveren. De komende periode gaan we nog meer personen zoals Maaike een podium geven om hun inspirerende verhaal te vertellen. Houd onze website dus in de gaten.

Kom meer te weten over hoe heel Nederland wint >

mind last man standing

MIND
MIND is een van de goede doelen die Nederlandse Loterij steunt. Mede door de bijdrage van Nederlandse Loterij kan MIND psychische problemen voorkomen, mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. Ook organiseert MIND jaarlijks Last Man Standing. Tijdens dit event staan honderden mensen zo lang mogelijk op een paal in het water, om zo’n hoog mogelijk bedrag op te halen om psychische problemen te voorkomen.

Lees meer op www.wijzijnmind.nl

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland te laten winnen

Door mee te spelen met de spellen van Nederlandse Loterij, kunnen we o.a. €17.600.000 afdragen aan 18 goede doelen.