nationale sportweek

Nationale Sportweek van NOC*NSF

Een week lang samen sporten en bewegen

Publicatie: 26 september 2019

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij.

We winnen veel met sport. Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Daarom organiseert de NOC*NSF de Nationale Sportweek al 16 jaar! Van 20 tot en met 29 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er in 2019 drie host cities Nieuwegein, Den Haag & Assen! In deze drie plaatsen worden er extra veel activiteiten georganiseerd.

nationale sportweek

Partner Nationale Sportweek
Nederlandse Loterij is partner van de Nationale Sportweek en ondersteunt een aantal unieke initiatieven, aansluitend op het thema ‘Sport doet iets met je’. Voorafgaand aan de sportweek hebben sportliefhebbers meegespeeld met win-acties van Nederlandse Loterij waarin zij kans maakten op deelname aan sportclinics onder leiding van sporttoppers. In Nieuwegein een clinic 3x3 basketball onder leiding van international Bas Rozendaal, in Den haag een spectaculaire clinic BMX door Joost Wichman, in Eindhoven wordt er gehandbald samen met voormalig international Yvette Broch en aansluitend gesupport bij de EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse Handbaldames en tot slot wordt er in Deventer getennist met Jacco Eltingh. Unieke sportkansen met (voormalig) topsporters voor deze winnaars!

Op donderdag 26 september staat de Nationale Sportweek in het kader van aangepast sporten. In Nieuwegein op sportlocatie Merwesteijn gaan 150 enthousiaste deelnemers samen sporten waarbij het belangrijkste thema is ‘inclusiviteit is prioriteit’. Deze dag wordt afgetrapt middels een officieel moment met de wethouder en meervoudig wereldkampioen handbiken Jetze Plat (tevens ambassadeur van Nederlandse Loterij) Jetze vertelt wat sport voor hem betekent en inspireert de aanwezige deelnemers met zijn verhaal.

Uniek Sporten
Nederlandse Loterij onderstreept het belang van sporten voor iedereen en is daarom al vele jaren trotse partner van Fonds Gehandicaptensport. Tijdens de Nationale Sportweek wordt tevens het nieuwe partnership tussen Nederlandse Loterij en het ‘Uniek Sporten’ gelanceerd. Uniek Sporten is een platform waarbij mensen met een beperking worden geïnspireerd, gefaciliteerd en geactiveerd om te sporten. In het kader daarvan worden, als eerste van vele, twee sportverenigingen in het zonnetje gezet en beloond met een cheque van Nederlandse Loterij om hen te ondersteunen in hun ambitie sport voor iedereen mogelijk te maken. Dit sluit perfect aan bij de missie van Nederlandse Loterij om heel Nederland gelukkiger gezonder en sportiever te maken.

Ter illustratie van het thema van de Nationale Sportweek ‘sport doet iets met je’ is er een prachtige videoserie gemaakt van bekende en minder bekende sporters die allen hun verhaal doen over wat sport voor verschil heeft gemaakt in hun leven.

Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee? De NOC*NSF Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive!
Lees meer op www.nationalesportweek.nl