wielrenster yonna van dam

Talent Yonna van Dam maakt debuut op NK Wielrennen

ORANJE PELOTON DRAAGT BIJ AAN TOPPRESTATIE

Gepubliceerd op: 3 juli 2019

Het 19-jarige supertalent Yonna van Dam maakte afgelopen weekend tijdens het NK wielrennen haar profdebuut. Het Oranje Peloton met aanvoerders Bram Tankink, Nadine Visser en Tess Wester hielpen haar met dé perfecte voorbereiding.

Op zaterdag 29 juni streden de beste wielrensters van Nederland in Ede om dé rood-wit-blauwe kampioenstrui. Supertalent Yonna van Dam, die tijdens dit NK haar debuut maakte in de hoogste categorie, de elite, kreeg in haar voorbereiding hulp uit wel een heel speciale hoek. Zonder dat ze het wist stond ex-wielerprof Bram Tankink, aanvoerder van het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij met een verassing bij haar voor de deur. Bram had achter de schermen twee van Nederlands beste sportvrouwen geregeld die hun ervaring met het talent wilden delen en zo konden bijdragen aan een droomdebuut.

Met Tess en Nadine op Papendal
Bram Tankink verraste Yonna eerst met een videoboodschap van Tess Wester, doelvrouw van het Nederlands Handbal team en Nadine Visser, Europees Kampioen op de horden. De Nederlandse toppers van het Oranje Peloton nodigden Yonna uit om met Bram naar het Topsportcentrum Papendal te komen. Hier ontmoette Yonna Tess en Nadine en gingen ze samen aan de slag met de perfecte voorbereiding op haar debuut met praktische tips, een mentale visualisatietraining en bespraken ze hun eigen debuut en rituelen in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd.

Yonna van Dam
Van Dam heeft tot nu toe een fantastisch jaar gehad en daarmee haalde ze voldoende punten om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap in Ede. Van Dam maakt sinds 2019 uit van het Elite SWABO Women Development Team en is een allround wielrenster. Voorafgaand aan haar debuut wenste oud olympisch kampioen Leontien van Moorsel haar nog succes. Het Nederlands kampioenschap was zwaar door de warmte en het ontzettend harde tempo, maar ondanks vele uitvallers wist Yonna de race uit te rijden en finishte ze heel netjes als 60ste van de 155 deelnemers.

Oranje Peloton
Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.

Aanvoerder Bram Tankink (ex-profwielrenner o.a. Lotto-Jumbo) van het Oranje Peloton helpt Nederlanders hun sport-droom te verwezenlijken. In zijn carrière als profwielrenner vond hij de fans altijd te gek. Zij hielpen hem altijd om nog dieper te kunnen gaan en nu wil hij iets terug doen.

Wil je meer acties van Bram Tankink zien? Lees Oranje Peloton met Bram