ride for the roses

Oranje Peloton verrast Ilse Moerkerk

Wij zijn fan van Ride for the Roses

Publicatie: 11 september 2019

Ilse Moerkerk rijdt al jaren mee met de Ride for the Roses. Dit jaar voor het eerst op een handbike.

Ook met één been ga ik fietsen
Ieder jaar stappen honderden mensen op hun fiets tijdens de Ride For The Roses, de tocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ilse Moerkerk rijdt al een aantal jaren mee, maar dit jaar is dat anders. Door botkanker in haar heup moest één van haar benen worden geamputeerd en doet ze voor het eerst aan de fietstocht mee op een handbike. "Ook met één been ga ik fietsen!"

Nu is het bijna zover. Bram Tankink, aanvoerder van het Oranje Peloton van Nederlandse Loterij heeft een mooie verrassing voor haar. Wie kan Ilse het beste voorbereiden op deze tocht? Natuurlijk, de snelste man ter wereld op de handbike: onze ambassadeur Jetze Plat.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor een versnelling in kankeronderzoek. Of je nu 10 kilometer fietst op een stadsfiets met je kinderen, of 100 kilometer aflegt op je racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

Waar heel Nederland wint
Door mee te spelen met de spellen van Nederlandse Loterij, kunnen we investeren in de Nederlandse samenleving. Eén van de goede doelen die we steunen, is de KWF Kankerbestrijding. Met onze steun kan de KWF Kankerbestrijding honderden onderzoeken financieren. Zij gaan voor minder mensen met kanker, meer mensen die worden genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Oranje Peloton
Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.

Aanvoerder Bram Tankink (ex-profwielrenner o.a. Lotto-Jumbo) van het Oranje Peloton helpt Nederlanders hun sport-droom te verwezenlijken. In zijn carrière als profwielrenner vond hij de fans altijd te gek. Zij hielpen hem altijd om nog dieper te kunnen gaan en nu wil hij iets terug doen.

Wil je meer acties van Bram Tankink zien? Lees Oranje Peloton met Bram