oranje peloton jacco hilbers

Een droomverrassing voor Jacco Hilbers

Het Oranje Peloton laat hem de Tour van dicht bij beleven

Publicatie: 26 juli 2019

De Tour de France bezoeken, is voor Jacco altijd een ultieme droom geweest. Maar zijn hersenaandoening hield hem tegen.

Jacco Hilbers is fanatiek fietser. Twee keer per jaar gaat hij met een groep fietsvrienden ‘colletjes pakken’ in Frankrijk en Italië. Fietsen, bewegen is voor Jacco een gigantische uitlaatklep en een manier om zijn hoofd leeg te maken. Bram Tankink verrast Jacco tijdens zijn vakantie in Frankrijk en neemt hem mee naar de Tour de France. Hij loopt een dag mee met het Jumbo-Visma team en heeft de belangrijke taak: het aangeven van de bidons. Bekijk de video en zie of het hem lukt.

Hersenkneuzing veranderde Jacco's leven
Door een heftig fietsongeluk heeft hij een zeer zware hersenkneuzing opgelopen waardoor zijn hersenen onomkeerbaar zijn beschadigd. Nu 4,5 jaar na het ongeluk en een lange revalidatieperiode ziet zijn leven er compleet anders. Hij heeft zijn hectische baan in de bankwereld moeten opzeggen, is snel overprikkeld en raakt het overzicht kwijt. Desondanks is Jacco een ondernemende man. Fietsen is een levensader voor hem en een manier om zijn gedachten te verzetten.

Waar heel Nederland wint
Door mee te spelen met de spellen van Nederlandse Loterij, kunnen we investeren in de Nederlandse samenleving. Eén van de goede doelen die we steunen, is de Hersenstichting. De Hersenstichting zet zich in voor gezonde hersenen voor iedereen. Er zijn honderden verschillende hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, parkinson, een beroerte, depressie, migraine of hersenletsel na een ongeluk. De Hersenstichting richt zich niet alleen op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Door onderzoek en voorlichting zetten zij zich in voor betere patiëntenzorg.

Oranje Peloton
Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.

Aanvoerder Bram Tankink (ex-profwielrenner o.a. Lotto-Jumbo) van het Oranje Peloton helpt Nederlanders hun sport-droom te verwezenlijken. In zijn carrière als profwielrenner vond hij de fans altijd te gek. Zij hielpen hem altijd om nog dieper te kunnen gaan en nu wil hij iets terug doen.

Wil je meer acties van Bram Tankink zien? Lees Oranje Peloton met Bram