Terug

Weet je waar je gelukkig van wordt? Sporten!

Zit je in een dipje? Trek dan je sportschoenen aan en ga een rondje door het park rennen. Van sporten word je namelijk gelukkig en dit zijn de redenen waarom:

  1. Als je sport maak je endorfine aan. Dit heerlijke stofje zorgt voor een gelukzalig gevoel in je hersenpan. Daarom voel je je dus altijd zo fijn na een goede work-out!

  2. Niet alleen intensief sporten werkt, ook een korte wandeling heeft al een positieve invloed op je humeur. Pak dus eens wat vaker de benenwagen als je naar de supermarkt gaat.

  3. Bewegen zorgt er ook voor dat het stresshormoon cortisol wordt verlaagd in je lichaam. Sporten is dus een uitstekende manier om te ontspannen.

  4. Niet alleen cardiotraining werkt, ook krachttraining is een uitstekende manier om je geluksniveau op te krikken. Bijkomend voordeel van grote spierballen is dat je een stuk makkelijker de deksel van de pot augurken opendraait. Een klassieke win-winsituatie.

  5. Eén van de manieren om een lichte depressie te lijf te gaan is door dagelijks intensief te bewegen. Haal je gympen uit de kast en ga naar buiten voor een potje tennis in de zomer of haal je schaatsen uit het vet voor een aantal rondjes over de ijsbaan in de winter.

  6. Het gelukzalige gevoel dat je van sporten krijgt is het sterkst als je drie of vier dagen per week matig intensief beweegt. Vaker of intensiever sporten werkt juist averechts. Ga dus niet iedere dag naar de sportschool, maar sla ook geregeld een dagje over.