Dit zijn de kanshebbers op de cheque van €50.000,-

Wie wordt de winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2019?

Fotografie: Nederlandse Loterij
Publicatie: 21 maart 2019

Het was een pittige klus voor onze jury. Uit vele, mooie aanmeldingen hebben zij vier finalisten gekozen voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

De jury bekeek o.a. op welke manier Nederland meer in beweging komt, wat de impact is, hoe creatief het concept is, wat de uitvoerbaarheid is. Uiteindelijk zijn er vier finalisten uitgekozen.

JUMP werkt aan een beenprothese waarbij gebruikers meerdere voeten krijgen die ze zelf kunnen verwisselen. Dit vergroot hun mobiliteit, want ze hebben verschillende voeten nodig om bijvoorbeeld te lopen en te sporten. Met de geldprijs kan JUMP de eerste vijf protheses bouwen om investeerders, zorgverzekeraars en de overheid in beweging te brengen.

SmartPool is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond dat erop gericht is om kinderen kennis te laten maken met poolbiljart en gelijktijdig de bètavakken populairder te maken. SmartPool is inmiddels beschikbaar op twaalf middelbare scholen en draagt daar bij aan meer technisch geschoolde mensen. Met het prijzengeld kunnen nog dertig scholen SmartPool krijgen, kan de lesmethode worden doorontwikkeld en kan een landelijke scholencompetitie worden opgezet.

Met ZekerBewegen zet Judo Bond Nederland zich in voor het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Het is een theoretisch onderbouwde interventie die senioren helpt aan een betere lichamelijke conditie, om valincidenten te verminderen en aan meer zelfvertrouwen om aan lichaamsbeweging te doen. Met de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs kunnen zij de cursus verder ontwikkelen.

Surf Project laat kinderen van 8 tot 18 jaar met het syndroom van Down, autisme en ADHD onder professionele begeleiding kennismaken met golfsurfen. Het doel is om hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te versterken. Het project wordt vrijwillig gerund door professionele surfers en er is inmiddels een wachtlijst van nieuwe deelnemers. Met de geldprijs kan Surf Project verder professionaliseren met meer capaciteit om meer kinderen kennis te laten maken met golfsurfen en continuïteit gedurende het jaar verzekeren.

Op 9 mei zullen de vier finalisten strijden om de Nederlandse Loterij in beweging prijs en de cheque van maar liefst €50.000! Wil je op de hoogte blijven? Lees hier meer over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland gezond en gelukkig te maken?

We zijn trots dat we door jouw deelname ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen kunnen afdragen.