Maak je buurt veiliger met een AED

Neem zelf initiatief tijdens de AED weken van de Hartstichting

Fotografie/Video: Hartstichting
28 januari 2019

Bij een hartstilstand telt elke minuut. Reanimatie en de inzet van een AED binnen de eerste 6 minuten biedt de grootste kans op overleven. Jaarlijks krijgen ruim 17.000 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De ambulance redt het vaak niet om er binnen 6 minuten te zijn. Daarom zijn AED’s in woonwijken van levensbelang. Hangt er al een AED in jouw buurt? Hoe eerder de eerste schok met de AED gegeven wordt, hoe groter de kans op overleven. Elke seconde is dan cruciaal.

AED staat voor Automatische Externe Defibrilator. Het is een draagbaar apparaat wat het hartritme weer kan herstellen, door middel van het toedienen van een elektrische schok. Bij het toedienen van deze schokken wordt het hart gereset om het weer in een normaal ritme te laten kloppen. Binnen 6 minuten reanimeren en het gebruiken van een AED zorgt voor de grootste overlevingskans.

Via www.buurtaed.nl kun je nu zelf een actie starten om samen jouw buurt veiliger te maken. Samen met je buren zamel je in 30 dagen het geldbedrag in voor een AED incl. buitenkast. Na ontvangst van de AED meld je deze aan bij het centrale reanimatie oproepstysteem.

Zijn er al voldoende AED’s in jouw buurt of is het tijd om in actie te komen? Doe hier de postcode check.

Nederlandse Loterij steunt de Hartstichting en support haar initiatief om levens te redden met genoeg AED’s in heel Nederland.

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland gezond,gelukkig en sportief te maken?

We zijn trots dat we door jouw deelname ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen kunnen afdragen.