In Nederland wordt nog té weinig bewogen

Win €50.000 met de Nederlandse Loterij in de Beweging prijs

Schrijver: Nederlandse Loterij
Fotografie/Video:
18 februari 2019

Uit eigen ervaring weet ik dat er in Nederland helaas nog steeds te weinig wordt bewogen. Ik ben dan ook trots dat ik ambassadeur van Nederlandse Loterij mag zijn, omdat zij met hun jaarlijkse afdracht van €165 miljoen de grootste financier zijn van een gezond, gelukkig en sportief Nederland.

Daarnaast ben ik dit jaar voorzitter van de jury van “de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs”. Met deze prachtige prijs hopen we ook dit jaar weer een mooi initiatief te kunnen steunen met €50.000, om zo een bijdrage te leveren om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Vorig jaar won “Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan”, een prachtig initiatief die ouderen en jongeren bij elkaar weet te brengen om samen te bewegen. Mede dankzij “de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs” zijn zij nu actief op meer dan 100 locaties. Ik hoop dat ook dit jaar weer heel veel mooie initiatieven zich inschrijven, want uiteindelijk moet heel Nederland bewegen. Bewegen omdat het leuk is, maar ook bewegen omdat het gezond is. Ik leef al 18 jaar met kanker en sport heeft mij na elke tegenslag niet alleen fysiek, maar ook mentaal geholpen om zo snel mogelijk weer van het leven te kunnen genieten.

Bibian Mentel, drievoudig Paralympisch kampioen Snowboarden: Ik leef al 18 jaar met kanker. Sport heeft mij na elke tegenslag niet alleen fysiek maar ook mentaal geholpen.

Helaas zie ik te vaak nog mensen die te weinig bewegen, ik hoop daarom dat er ook veel mooie initiatieven komen die bewegen leuk maken. Want niet iedereen houdt van sport laat staan topsport, maar bewegen hoeft geen topsport te zijn. Er zijn nog veel meer vormen van bewegen en om het lang vol te kunnen houden moet je natuurlijk eerst een vorm van bewegen vinden die bij jou past. Maar naast leuke nieuwe vormen van bewegen zijn we natuurlijk ook op zoek naar mooie initiatieven voor een grote groep mensen die wel willen bewegen maar niet kunnen bewegen. Soms met kleine en soms met grote innovaties ontstaan er weer tal van nieuwe mogelijkheden. Wie had gedacht dat ik na mijn beenamputatie ooit weer op een snowboard zou kunnen staan? Als paralympisch snowboarder heb ik de afgelopen 20 jaar veel mooie ontwikkelingen gezien voor diverse sporten, maar ik weet uit ervaring dat er ook op dit gebied nog veel werk te doen is. Dus heb jij al jaren een goed idee, maar is het er nog niet van gekomen om er mee aan de slag te gaan omdat je de financiële middelen miste? Dit is jouw kans meld je aan, stuur je initiatief in en maak kans op €50.000 en wie weet help jij met jouw initiatief Nederland in beweging.

Wil je meer weten, ga naar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs !

Sportieve groet
Bibian Mentel

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland gezond en gelukkig te maken?

Door mee te spelen met onze spelmerken wint heel Nederland. Zo mogen wij jaarlijks €165 miljoen afdragen aan sport, goede doelen en de Nederlandse samenleving.

Probeer ook eens