Terug

Nederlandse Loterij MedailleTaxi Winnaars genieten na van hun overwinning

Olympische winnaars werden verwelkomd in de MedailleTaxi van Viggo Waas en Peter Heershop. Zij vertelden over het overwinningsmoment en wat zij opgeofferd hebben om op de Olympische Winterspelen te komen.

Esther Vergeer, chef de mission

meer dan gelukkig tijdens PyeongChang

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit chef de mission Esther Vergeer. Zelf behaalde ze in haar carrière maar liefst 8 Paralympische Medailles en in PyeongChang geeft ze voor het eerst leiding aan het Nederlandse Team. Esther geniet van haar rol, maar vindt het af en toe nog best lastig om de zware beslissingen te moeten nemen. Daarom is ze blij dat ze zo’n sterk team om haar heen heeft. Tegen Viggo zegt Esther dat ze zeer tevreden is met het verloop van de Spelen en meer dan gelukkig met de zeven medailles die TeamNL heeft geoogst. Ze zou dolgraag ook de komende Paralympische Spelen deze functie willen vervullen.

Linda van Impelen

WINNARES ZILVEREN MEDAILLE

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Linda van Impelen. Door een zware crash tijdens een training had Linda een verre van vlekkeloze voorbereiding op de Paralympische Spelen. Des te knapper is de zilveren medaille die de Brabantse zitskiër wist te veroveren op de reuzenslalom. Aan Viggo vertelt Linda dat ze, ondanks dit succes, nog onzeker is over haar topsporttoekomst. Ze wil nog heel graag door, maar droomt ook over een gezin en twijfelt of dit te combineren is.

Chris en Lisa

Winnaars paralympische Medaille

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit een bijzonder koppel, Chris Vos en Lisa Bunschoten. Beide top snowboarders en beide winnaars van een paralympische Medaille. Chris pakte een zilveren plak en Liza zelfs zilver en brons. Chris is blij en kijkt tevreden terug op zijn Spelen, maar Lisa had zo graag goud gehad dat ze het nu nog moeilijk vindt om van haar medailles te genieten. Gelukkig zegt Chris tegen zijn vriendin dat ze ongelofelijk trots mag zijn op haar prestatie.

Bibian geniet vooral van

deze Paralympische Spelen

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Bibian Mentel, winnares van twee gouden medailles. Bibian leverde een ongelofelijke prestatie tijdens de Paralympische Spelen. Door een heftige operatie aan haar nekwervel heeft ze zich eigenlijk maar 3,5 week kunnen voorbereiden in de sneeuw. In de MedailleTaxi is ze bescheiden tegenover Viggo en vertelt ze over de aanloop naar deze Spelen maar vooral hoe ze elke dag geniet.

Een bijzondere medaille

voor Sjinkie Knegt

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Sjinkie Knegt. Langzaam dringt het tot hem door dat hij tijdens deze Olympische Spelen een hele bijzondere medaille heeft veroverd. Samen met zijn vrouw Fenna praat Sjinkie met Viggo en Peter over alle opofferingen die hij heeft gedaan om de beste te willen zijn en hoe hun kindjes de Spelen beleven...

Kjeld Nuis 2x goud op

Olympische Winterspelen

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Kjeld Nuis. Hij realiseert zich nog amper dat hij nu twee gouden medailles heeft en de meest succesvolle schaatser is van deze Spelen. Samen met Peter en Viggo beschouwt Kjeld zijn race en vertelt over de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en hoe zijn teamgenoten hem scherp en rustig houden.

Suzanne Schulting

Winnares Shorttrack goud

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit stuiterbal Suzanne Schulting. De kersverse winnares van het eerste shorttrack goud ooit voor Nederland op de Olympische Spelen. Een historische medaille dus. Suzanne was totaal overdonderd door haar succes, maar in de taxi komt ze eindelijk een beetje tot rust.

Tevreden met zilver

Marrit, Ireen, Lotte en Antoinette

Uiteindelijk toch tevreden met de zilveren plak op de ploegenachtervolging. Want naar eigen zeggen zijn ze op waarde geklopt door de sterke Japanners. Een luchtig gesprek waarin ze even niet willen nadenken over schaatsen. Maar tegelijkertijd is het jammer dat de Olympische Spelen er voor deze meiden op zit…

Alle shorttracksters

verzamelen in MedaileTaxi

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zitten vijf dolblije shorttracksters. Met een beetje passen en meten kunnen de winnaressen van brons op de teamaflossing; Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries allemaal tegelijk meerijden met Peter en Viggo. Het team had van tevoren nooit gedacht via de B-finale nog een medaille te kunnen winnen.

Esmee Visser geniet

van haar geweldige gouden plak

Tussen de verwondering van haar geweldige gouden plak op het ijs en de huldiging in het Holland Heineken House nam Esmee Visser plaats in de Nederlandse Loterij MedailleTaxi. Even rust, even met Peter Heerschop en Viggo Waas praten over wat er de afgelopen twee weken gebeurde én nu allemaal gaat gebeuren. Nederland houdt nu al massaal van Esmee.

Jorrit Bergsma

winnaar zilver 10.000 m schaatsen

De aanloop van Jorrit naar de Olympische Spelen was niet perfect. In de taxi praat hij vol liefde over hoe zijn vrouw – Heather Bergsma, olympisch atlete in Team USA – voor hem in die periode van grote waarde was. Ook de race in Pyeongchang was volgens Jorrit niet perfect, maar zilver was het maximaal haalbare resultaat, waarmee hij dan ook tevreden is.

Weekoverzicht MedailleTaxi

Peter en Viggo nemen de week door

De eerste week Olympische Winterspelen bracht ons een aantal mooie medailles. Bekijk een compilatie van de video's.

Marrit Leenstra

Winnares brons 1500 m schaatsen

Marrit heeft in aanloop naar de Olympische Spelen getraind in Italië, het land van haar man Matteo Anesi, zelf winnaar van olympisch goud in Turijn 2006. Marrit bereidde zich voor met het Italiaanse team, een heel andere aanpak dan in Nederland, maar het heeft goed voor haar gewerkt. Ze heeft er keihard voor gevochten en na al die vierde plaatsen is er nu die felbegeerde plek op het podium.

Jorien ter Mors

Winnares goud 1.000 m schaatsen

Peter en Viggo ontvangen de dolgelukkige Jorien ter Mors in de auto. Na een lastig jaar vol blessures en teleurstelling eerder deze week pakte ze met overmacht een gouden medaille. Een extra beladen winst dus, met een openhartig gesprek over de risico’s van haar rugblessure, de relatie met haar coach en de positieve impuls die de medailles van Kjeld en Yara hadden. En nu op naar de 1500 shorttrack.

Kjeld Nuis en Patrick Roest

Goud en zilver op 1.500 m schaatsen

Natuurlijk had Patrick ook het liefste goud gewonnen, maar hij gunt het zijn ploeg- en kamergenoot enorm. Beide hadden ze een moeilijke weg richting deze olympische finale, met vallen en opstaan. Ze hebben er keihard voor moeten werken en zijn zielsgelukkig met hun medailles. Patrick kijkt nog wel een beetje op tegen Kjeld. Vooral de bizarre ’hoeken’ van Kjeld werden uitgebreid besproken…

Yara van Kerkhof

Olympisch zilver shorttrack

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Yara van Kerkhof. De eerste winnares van een olympische medaille bij het shorttrack. Yara vierde haar zilveren plak niet alleen, maar nam ook haar zus Sanne mee in de taxi. Peter en Viggo zijn gek op shorttrack en vinden het zo knap dat Yara tot deze presentatie is gekomen, helemaal na de teleurstelling op de team-estafette, ook wel de relay genoemd.

Brons en goud

met schaatsters 3.000 m

Carlijn Achtereekte stapte zwevend van geluk de Nederlandse Loterij MedailleTaxi van Viggo Waas en Peter Heerschop in. En zweven bleef ze, terwijl ze vertelde over de opofferingen die ze de afgelopen jaren van zichzelf heeft gevraagd. Antoinette de Jong reed vandaag niet haar beste race, maar moedigde vooral Carlijn aan om van haar gouden medaille te genieten en dat te gaan vieren.

De MedailleTaxi is

aangekomen in PyeongChang

De straten van Korea krijgen meer kleur door een oranje gloed. De Nederlandse Loterij MedailleTaxi is aangekomen in PyeongChang.

Viggo Waas bereidt zich voor

op de Olympische Winterspelen

En is dan die felbegeerde medaille binnen, dan stapten de olympische winnaars in de MedailleTaxi van Viggo Waas.