Terug

De Olympische Winterspelen TeamNL en Nederlandse Loterij

Van 9 februari tot en met 25 februari 2018 werden de Olympische Winterspelen gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Nederlandse Loterij

trotse partner van TeamNL

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij zijn de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Zo steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Daarmee maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen.

Door mee te spelen met één van onze spellen, steun je óók TeamNL!

Kjeld Nuis succesvolste schaatser op

de Olympische Winterspelen

In de MedailleTaxi realiseert Kjeld Nuis nog amper dat hij 2 gouden medailles heeft en hierdoor de meest succesvolle schaatser van deze Spelen is. Hij kijkt terug op de race en vertelt over de ontwikkeling en hoe zijn teamgenoten hem rustig houden.

Koen Verweij en Irene Schouten

oude bekenden uit de bloembollenteelt

Het olympische schaatsonderdeel de massastart, leverde nog twee mooie bronzen plakken op. In de MedailleTaxi zitten Koen Verweij en Irene Schouten die in het verleden samen bloembollen gepeld blijken te hebben.

Nederlandse Loterij MedailleTaxi

Nagenieten van de overwinning

De Olympische Spelen heeft 20 medailles opgeleverd voor TeamNL. Nadat de Olympische sporters dan die felbegeerde medaille te pakken hadden, dan stapten ze in de MedailleTaxi van Viggo Waas.

Bekijk meer video's

Gekwalificeerden

Olympische Spelen

Welke Nederlandse sporters gingen er mee naar PyeongChang? Bekijk het overzicht van sporters en de kanshebbers op een Olympische medaille.

Naar de gekwalificeerden

Programma

Olympische winterspelen

Hoe laat was de 500m Shorttrack? Wanneer startte de 5.000 meter schaatsen? We hebben het programma van de Nederlandse sporters op een rij gezet.

Bekijk het programma

Medaillespiegel

PyeongChang 2018

Wat hebben we genoten van de Olympische Spelen. Wat een prestaties zijn er geleverd door onze sporters van TeamNL!