oranje peloton leontien van moorsel nk

Leontien van Moorsel geeft het startsein

Oranje Peloton in actie tijdens NK toertocht in Ede

Gepubliceerd: 1-7-2019
Foto/Video:

Het sportweekend kleurde oranje! De OranjeLeeuwinnen naar de halve finale, Max op de 1e plek en ons Oranje Peloton schitterde bij de Nederlandse Loterij NK Toertocht in Ede.

Nederlandse Loterij NK Toertocht
Afgelopen zaterdagochtend nam ons Oranje Peloton deel aan de Nederlandse Loterij NK toertocht. Naast collega’s en relaties deden ook nog enkele prijswinnaars mee die zich afgelopen maand hadden ingeschreven voor het Oranje Peloton via de social media kanalen van Nederlandse Loterij. Met ruim 50 toerfietsers gehuld in een gloednieuw Oranje Peloton shirt reed de groep onder leiding van Leontien van Moorsel (ex-profwielrenster, meervoudig olympisch kampioen), Stef Clement (ex-profwieler o.a. voor Lotto-Jumbo) en Gert Jacobs (ex-profwielrenner, reed 5x de Tour de France). De groep reed 75 km door de prachtige omgeving van Ede. Na afloop kon iedereen van het Oranje Peloton genieten in het VIP café van de elite dames.

Nederlandse Loterij NK Wielrennen
De Toertocht voor recreanten was onderdeel van het Nederlandse Loterij NK wielrennen dat afgelopen week plaatsvond in Ede. Op woensdag begon men met de tijdrit waar Annemiek van Vleuten bij de dames en Jos van Emde bij de heren won. Zondagmiddag was de wegwedstrijd van de Dames Elite, waar de jonge Lorena Wiebes in een spannende sprint net iets sneller wat dan de ervaren Marianne Vos. Zondag kwamen de mannen in actie. Na 223,4 km koers liep de laatste vierhonderd meter in Ede iets omhoog. Jacobsen won de race en mag het komende jaar in het rood wit blauw rijden.

Meer over het NK Toertocht

Oranje Peloton
Het Oranje Peloton wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Samen bewegen, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranjeselecties. Hiermee bekrachtigen we onze belofte: Waar heel Nederland wint!