Terug

De Paralympische Winterspelen TeamNL en Nederlandse Loterij

Van 9 tot en met 18 maart werden de Paralympische Winterspelen gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport.

TeamNL bedankt spelers van

Nederlandse Loterij

Jaarlijks draagt Nederlandse Loterij een groot deel van de opbrengst, €40 miljoen af aan NOC*NSF. Zo maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen. TeamNL bedankt de spelers van Nederlandse Loterij voor het verwezenlijken van hun paralympische droom, meedoen met de Paralympische Spelen in PyeongChang.

Anna Jochemsen

"De kleur maakt me eigenlijk niet eens uit, maar ik ben superblij als we een medaille kunnen halen op de Spelen. Het is het skien dat telt. Dit is het, ik ga het doen en ben er klaar voor. 4 medailles dat zou kunnen, maar dat zou echt een droom zijn. Dat zou echt heel gek zijn, te gek.” Bekijk hier hoe Anna zich voorbereidt .

Chris Vos

"Mijn droom is echt wel die gouden medaille, die Paralympische gouden medaille. Ik weet dat ik het kan, ik weet wat mijn krachten zijn en als ik daarop vertrouw op mijn eigen krachten dan denk ik dat ik alles kan”. Bekijk hier de weg naar goud voor Chris.

Jeffrey Stuut

“Je moet er vol voor leven want het niveau Paralympisch skiën is zo hoog, je moet echt als topsporter leven. Zeker als je in Nederland bent dan is het fulltime fysiek trainen. En dat zien mensen niet altijd. Wat je ervoor doet voordat je naar de sneeuw gaat. Zie hier hoe Jeffrey vol voor de sport leeft.

Jeroen Kampschreur

“Alle medailles zijn welkom maar ik wil toch absoluut wel eerste worden dat is toch waar je het voor doet. Ik droom er al sinds 2014 van, toen zag ik als toeschouwer alle Nederlanders en zitskiers naar beneden komen, mijn helden en toen dacht ik dat wil ik toch ook wel heel graag over 4 jaar bereiken. Zie hier hoe Jeroen zover heeft kunnen komen”.

Lisa Bunschoten

“Snowboarden heeft me veranderd. Het heeft me heel veel plezier gebracht, meer zelfvertrouwen en een super duidelijk doel in mijn leven. Dat doel is goud op de Spelen”. Bekijk hier wat snowboarden voor rol speelt in Lisa haar leven.

Niels de Langen

“Ik denk dat de mensen om me heen vooral zien dat ik er veel voor moet laten. 2x per dag trainen heeft wel impact op je sociale leven. Maar je maakt ook een nieuwe groep vrienden die bestaat uit mensen die net zo gek zijn als jij. Die alles laten vallen voor de sport om hun geluk na te streven”. Bekijk hier hoe sporten Niels gelukkig maakt.

Medaillespiegel

Paralympische Spelen

Wat hebben we genoten van de Paralympische Spelen. Wat een prestaties zijn er geleverd door onze paralympische sporters van TeamNL!

Medailletaxi

Nagenieten van de overwinning

Nadat de paralympische sporters die felbegeerde medaille te pakken hadden, stapten ze in de MedailleTaxi. En dan was het nagenieten samen met Viggo Waas en Peter Heerschop van dat geweldige moment.

Bekijk meer video's

Bibian Mentel

Op weg naar de winst

Hoe trots Bibian ook is op haar prestaties en gewonnen medailles. Meedoen is belangrijker dan winnen. Bekijk hoe Bibian zich heeft voorbereid op de Paralympische Spelen.

Bekijk de vlog van Bibian

Twitter

Blijf op de hoogte van onze TeamNL sporters en volg Nederlandse Loterij op Twitter.
 

Volg ons op Twitter