pieter van den hoogenband

Ruim €40 miljoen naar de Nederlandse sport

Pieter van den Hoogenband bedankt alle spelers van Nederlandse Loterij

Fotografie/Video: Nederlandse Loterij
Publicatie: 15 mei 2019

Voordat ik ervan droomde ooit een olympische zwemmer te worden, ben ik als puber begonnen bij een zwemvereniging. Een kleine club die mij de mogelijkheid gaf om mijn eerste baantjes te trekken. Wat ik me nooit heb gerealiseerd is dat dit zonder Nederlandse Loterij misschien niet mogelijk was geweest.

Jaarlijks gaat er meer dan €40 miljoen vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. De gehandicaptensport, de breedtesport en zeker ook de topsport profiteren daarvan. Ik heb zelf nooit geweten hoe belangrijk die steun is, maar dankzij die €40 miljoen kunnen contributies lager worden gehouden, worden sportveldjes bijgehouden en kleedkamers schoongemaakt.

Naast de sport draagt Nederlandse Loterij een groot deel van de jaarlijkse opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via de Nederlandse Staat en 18 Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. In totaal was de afdracht over het afgelopen jaar maar liefst €161,2 miljoen. Hoe zou Nederland er uit zien zonder deze bijdrage?

Daarom vind ik het belangrijk om alle spelers van Nederlandse Loterij te bedanken, want zij maken dit mogelijk!

Pieter van den Hoogenband
Ambassadeur Nederlandse Loterij

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland gezond, gelukkig en sportief te maken?

We zijn trots dat we door jouw deelname ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen kunnen afdragen.