Erasmus Universiteit uitgedaagd om risicovol spelgedrag onder jongvolwassenen te voorkomen

Gepubliceerd: 5 april 2019

Hoe blijft deelname aan een kansspel een spelletje? Een team van studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam is gekoppeld aan Nederlandse Loterij en zal zich gaan buigen over het voorkomen van risicovol spelgedrag onder jongvolwassenen (18 – 24).

Op 19 februari jongstleden is de wet Kansspelen op Afstand aangenomen in Nederland. Dat betekent dat het online aanbod van kansspelen in Nederland in de toekomst een stuk groter wordt. In landen waar de markt al open is, is gebleken dat het risico op kansspelverslaving hiermee aanzienlijk groter wordt. Dit heeft geleid tot grotere problemen met speelgedrag. Met name jongvolwassenen zijn een kwetsbare groep. Wij willen voorkomen dat deze ontwikkeling ook in Nederland plaatsvindt.

Sustainable Development Goals
Het beëindigen van extreme armoede, schoon drinkwater, aanpakken klimaatverandering, verantwoordelijk produceren en consumeren. Het is een greep uit de 17 Sustainable Development Goals die zijn opgesteld door de Verenigde Naties om ‘de wereld tot een betere plek te maken in 2030’. Universiteitsstrijd daagt studenten en bedrijven uit om hun krachten te bundelen en samen te werken aan één van deze Sustainable Development Goals. De bedrijven creëren een vraagstuk en de studenten gaan hiermee aan de slag.

De studenten gaan bij en met Nederlandse Loterij aan de slag om hier een plan voor uit te werken. Deze opdracht hangt samen met twee Sustainable Development Goals, namelijk ‘Goede gezondheid en welzijn’ en ‘verantwoorde consumptie en productie’. Nederlandse Loterij kijkt uit naar de creativiteit en inzichten van de studenten op dit onderwerp! Uiteraard hopen we ook op een perfecte pitch van hen op de finaledag op 21 juni in Amsterdam .

Lees meer op universiteitsstrijd.nl

Wist je dat...

jij ons helpt om Nederland gezond, gelukkig en sportief te maken?

We zijn trots dat we door jouw deelname ruim €173,1 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen kunnen afdragen.