Terug

Nederlandse Loterij en Nationale Sportweek Hoe motiveert Suzanne zichzelf om te gaan sporten

Je kent het wel, je heb afgesproken om te gaan sporten maar hebt eigenlijk geen zin. Hoe krijg je jezelf in beweging om dan toch te gaan? Benieuwd hoe schaatster Suzanne Schulting en ambassadeur van Nederlandse Loterij, zichzelf motiveert om te gaan sporten?

De tip van Suzanne Schulting

Probeer nieuwe sporten uit

Nationale Sportweek

15 tot en met 29 september

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

Naar nationalesportweek.nl

Welke sport past bij jou?

Sportwijzer NOC*NSF

Wil je ook bewegen, maar je hebt geen idee welke sport je wilt gaan doen? Doe de Sportwijzer van NOC*NSF! Door het beantwoorden van een reeks vragen over leeftijd, lifestyle en interesses, kom je er achter welke sport bij jou past. Sportwijzer is geschikt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Gewoon even doen!

Doe de Sportwijzer

Nederlandse Loterij

wil mensen laten winnen

Dat doen we met onze miljoenen aan prijzengeld, maar ook door onze volledige opbrengst te investeren in Nederland. Een groot deel van die investering gaat naar de Nederlandse sport. Jaarlijks is dit meer dan €40 miljoen, dat is 40% van de totale begroting van NOC*NSF.

TeamNL-sporters die tijdens de Spelen juichend over de finish komen, mensen die meer gaan bewegen; het zijn allemaal winnaars. Net als NOC*NSF heeft Nederlandse Loterij als doel om de sportparticipatie in Nederland te verhogen. Dit willen we doen door een actievere levensstijl toegankelijk te maken voor alle Nederlanders en de drempel tot sport en bewegen te verlagen. Want daar wordt iedereen gezonder en gelukkiger van.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Meer motivatie om te starten?

Bekijk meer video's

Oud zwemmer Pieter van den Hoogenband:

"'s Avonds een vent, 's morgens een vent"

Oud profvoetballer Bryan Roy:

"Bewegen, want dat is goed voor me"

Wielrenner Bram Tankink:

"Van niks doen word je alleen maar vermoeider"

Handbiker Jetze Plat

"Als je eenmaal bezig bent, is het toch wel lekker"

Volg Nederlandse Loterij

Volg ons op
En wij laten je zien hoe wij Nederland gelukkiger en gezonder maken.