Nederlandse Loterij trotse shirtsponsor Nederlandse Handbal Dames

Fotografie/Video: Henk Seppen
3 december 2018

Op de voorkant van het shirt van de handbaldames prijkt een nieuwe shirtsponsor. Nederlandse Loterij is tijdens het komende Europees Kampioenschap shirtsponsor van de Nederlandse Handbal Dames.

Het EK is van 29 november tot en met 16 december en wordt in Frankrijk gehouden. Voor het Nederlands Damesteam is dit weekend het Europees Kampioenschap in Frankrijk uitstekend begonnen. Na een gelijkopgaande eerste helft (11-11 met de rust) werd Hongarije met 28-25 verslagen. Maandagavond nemen de dames het op tegen Spanje. Wij wensen ze veel succes!

Over Nederlands Handbal Verbond

Het Nederlands Handbal Verbond – opgericht in 1936 - vertegenwoordigt 396 Nederlandse handbalverenigingen met in totaal meer dan 50.000 leden. Het Nederlandse handbaldames team telt 16 tot 21 speelsters, die allemaal bij buitenlandse clubs spelen. Ze behaalden de afgelopen jaren vele successen. De afgelopen vier jaar plaatsten ze zich keer op keer de halve finale van een eindtoernooi. Tijdens de Olympische Spelen in Rio werden ze vierde. In 2015 wonnen ze een zilveren medaille op het WK, in 2016 een zilveren medaille op het EK en vorig jaar veroverde ze een bronzen medaille op het WK 2017.

dames handbal