Baanwielrenners op de Zesdaagse

Fotografie/Video:
Publicatie: 16 januari 2018

Zaterdag 5 januari stond de derde dag van de Wooning Zesdaagse op het programma. Als trotse hoofdsponsor van de KNWU en partner van de Zesdaagse was Nederlandse Loterij aanwezig om de baanwielrenners aan te moedigen.

Het baanwielren-event staat bekend om hoge entertainmentgehalte en de aanwezigheid van nationale en internationale toppers. Naast de toppers mochten talenten zich aan het enthousiaste publiek laten zien in de ‘Hart van Holland Talents Cup’. De strijd op de baan bij de verschillende onderdelen wisselden zich in rap tempo af.

Alle wereldkampioenen van 2018 werden in het zonnetje gezet. Onder hen de mannen van de teamsprint Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Harry Lavreysen én onze ambassadeur Jetze Plat, vorig jaar werd hij tweemaal wereldkampioen op de handbike in Italië.

Ex-wielerprof Bram Tankink was als kersverse ambassadeur van Nederlandse Loterij aanwezig. Zelf gaf hij aan nooit het wielrennen op de baan nooit te hebben overwogen, dat gaat hem allemaal iets te snel, wel benadrukte hij dat hij blij was met het partnership tussen de Zesdaagse en Nederlandse Loterij. “De zesdaagse is een belangrijke promotie van de wielersport en kan jong en oud inspireren om met fietsen te starten en de talenten dat zetje geven om in een toekomst een topper te worden.”