Heel Nederland wint €165 miljoen voor de samenleving

Natuurlijk speel je mee met de spellen van Nederlandse Loterij voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat ons helpt om Nederland gelukkiger en gezonder te maken?

  • €104 miljoen van onze opbrengst gaat naar de Staat der Nederlanden. Daar profiteren we dus allemaal van.
  • €17 miljoen van onze opbrengst wordt verdeeld over achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.
  • €45 miljoen van onze opbrengst gaat naar NOCNSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOCNSF.

Dat is ruim €165 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen!

Wat doet Nederlandse Loterij

Sporten voor iedereen

Sporten voor iedereen

Afdracht aan NOC*NSF

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Daarom maakt Nederlandse Loterij zich hier hard voor en steunt NOC*NSF. Met de jaarlijkse afdracht worden vele sportbonden gefinancierd. Zo bereiken zowel top- en breedtesporters topprestaties. De prestaties van TeamNL zijn een groot voorbeeld.

Terugblik prestaties TeamNL
Goede doelen

Goede doelen

Afdracht aan ALN

Nederlandse Loterij staat voor een gelukkiger en gezonder Nederland. Door het steunen goede doelen bieden we onze medemens een kans om te voorzien in de basisbehoeften van gezondheid en sociale contacten. Wij dragen jaarlijks af aan Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN), die dit verdeelt over 18 goede doelen.

Meer over onze afdracht

Bekijk ook deze items

MedailleTaxi

in PyeongChang

De Olympische spelen waren top voor TeamNL. Viggo Waas vroeg onze sporters wat hun drijft om tot topprestatie te komen.

Bekijk meer videos

Op weg naar de winst

met Bibian Mentel

Bibian is paralympisch snowboardster. Wij volgden haar tijdens de voorbereiding op de paralympische spelen in PyeongChang.

Bekijk de vlogs
Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij

In Beweging Prijs 2018

Bekijk wie van de 4 nominaties de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2018 en een cheque van €50.000,- heeft gewonnen.

Lees meer

Volg Nederlandse Loterij

Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Magazine om te zien hoe we Nederland gezonder, gelukkiger en sportiever maken.