Zeven merken, één gedachte

Waar heel Nederland wint

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Uiteraard door veel deelnemers blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door onze opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen.

Samen maken we sport en beweging bereikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

€149 miljoen voor de samenleving, sport en 18 goede doelen

  • 91 miljoen van onze opbrengst gaat naar het Ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.
  • € 16 miljoen van onze opbrengst wordt verdeeld over achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.
  • 42 miljoen van onze opbrengst gaat naar NOC NSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOCNSF. De 74 aangesloten landelijke sportbonden, die samen ruim 27.000 verenigingen met 5 miljoen sporters vertegenwoordigen, profiteren van onze jaarlijkse investering. Hiermee worden clubhuizen en trainingsfaciliteiten onderhouden en is de contributie voor sporters lager. Sporten wordt zo voor iedereen beter en toegankelijker.

Wie is jouw Clubheld van 2017?

Wie is jouw Clubheld van 2017?

Nederlandse Loterij vindt het belangrijk dat sport en beweging voor iedereen mogelijk is. De inzet van de vele clubvrijwilligers is onmisbaar voor de Nederlandse Sport. Deze vrijwilligers verdienen een podium, daarom ondersteunt Nederlandse Loterij de verkiezing van ‘Clubheld van de Amateursport’. De winnaar ontvangt €10.000 te besteden voor de club.

Stem via www.clubheld2017.nl op jouw clubheld en wie weet wordt hij of zij wel de Clubheld van het jaar 2017!

Nederlandse Loterij Sport Tour

Een handicap hoeft absoluut geen belemmering te zijn om te kunnen sporten of bewegen! Voor iedereen met een beperking is er sportaanbod. Maar waar vind je dat sportaanbod? En waar begin je jouw ontdekkingstocht naar jouw sportieve mogelijkheden? Daarom is er de Nederlandse Loterij Sport Tour, een tour langs sportevenementen van TeamNL in Nederland. Geïnspireerd door de topsportprestaties van de sporters van TeamNL, kun je bij de stand van de Nederlandse Loterij Sport Tour een aantal sporten zelf uitproberen en ontdekken wat er wél mogelijk is met jouw beperking. Verder zijn er sportconsulenten aanwezig die je helpen in jouw zoektocht naar een sportmogelijkheid bij jou in de buurt.

Voor meer informatie kijk op www.nederlandseloterijsporttour.nl

Wij zijn Nederlandse Loterij

Schaatsen

Bekijk hoe onze jaarlijkse investering helpt om Nederland in beweging te houden!

Atletiek

Tennis

Meer sportverhalen

Volg Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij wil sporten voor iedereen beter en toegankelijker maken. Wil je nog meer bijzondere verhalen van sporters?

Blijf op de hoogte en meld je aan op onze Facebook pagina.
Word geinspireerd en bekijk video's op YouTube.
En lees de blog Gelukkig van Sporten