Zeven merken, één gedachte

Waar heel Nederland wint

Samen maken we sport en beweging bereikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

We stellen ons graag even voor

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Uiteraard door veel deelnemers blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door onze opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen.

€149 miljoen voor de samenleving, sport en 18 goede doelen

  • 91 miljoen van onze opbrengst gaat naar het Ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.
  • € 16 miljoen van onze opbrengst wordt verdeeld over achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.
  • 42 miljoen van onze opbrengst gaat naar NOC NSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOCNSF. De 74 aangesloten landelijke sportbonden, die samen ruim 27.000 verenigingen met 5 miljoen sporters vertegenwoordigen, profiteren van onze jaarlijkse investering. Hiermee worden clubhuizen en trainingsfaciliteiten onderhouden en is de contributie voor sporters lager. Sporten wordt zo voor iedereen beter en toegankelijker.

Claudia Werkhoven

Wat beweegt Claudia om kinderen te inspireren om te bewegen? Samen met NOC*NSF zetten wij ons in om sporten mogelijk te maken. Niet alleen voor topsporters maar voor iedereen in Nederland.

Fedde Benedictus

Wat beweegt Fedde te klimmen op topniveau, ondanks zijn handicap? Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland kan sporten. Hoe wij dit mogelijk maken?

Marko van de Vegt

Wat beweegt Marko om te wielrennen? Sporten maakt gelukkiger en gezonder! Weten hoe wij bijdragen aan het bereikbaar maken van sport en beweging voor iedereen?

Edward van Gils

Wat beweegt Edward om kansrijke jongeren te helpen? Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland kan sporten. Hoe wij dit mogelijk maken?

Marlou van Dusschoten

Wat beweegt Marlou om niet alleen zichzelf, maar ook anderen naar een hoger niveau te brengen? Bekijk hier hoe onze investering bijdraagt aan het bereikbaar maken van sport voor iedereen.

Dayenne Zwaagman

Wat beweegt Dayenne om haar e-bike in te ruilen voor een racefiets? Iedereen moet kunnen sporten in Nederland, bekijk hoe wij hier aan bijdragen.

AH Sportactie 2017

Nederlandse Loterij vindt het belangrijk dat sport en beweging bereikbaar wordt voor iedereen. Zo ondersteunen wij ook de de AH Sportactie 2017 die als doel heeft iedereen in Nederland aan het bewegen te krijgen. Zo kun je sparen voor 5 keer gratis sporten naar keuze bij meer dan 10.000 clubs in heel Nederland. Daarnaast vindt het Albert Heijn Sport Festijn plaats op 9 en 10 september in het Zuiderpark in Den Haag. Een actieve en gezellige dag vol beleving, inspiratie en hulp op food- en sportgebied.

Voor meer informatie kijk op www.ah.nl/sportfestijn

Nederlandse Loterij Sport Tour

Een handicap hoeft absoluut geen belemmering te zijn om te kunnen sporten of bewegen! Voor iedereen met een beperking is er sportaanbod. Maar waar vind je dat sportaanbod? En waar begin je jouw ontdekkingstocht naar jouw sportieve mogelijkheden? Daarom is er de Nederlandse Loterij Sport Tour, een tour langs sportevenementen van TeamNL in Nederland. Geïnspireerd door de topsportprestaties van de sporters van TeamNL, kun je bij de stand van de Nederlandse Loterij Sport Tour een aantal sporten zelf uitproberen en ontdekken wat er wél mogelijk is met jouw beperking. Verder zijn er sportconsulenten aanwezig die je helpen in jouw zoektocht naar een sportmogelijkheid bij jou in de buurt.

Voor meer informatie kijk op www.nederlandseloterijsporttour.nl

Meer sportverhalen

Volg Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij wil sporten voor iedereen beter en toegankelijker maken. Wil je nog meer bijzondere verhalen van sporters?

Blijf op de hoogte en meld je aan op onze Facebook pagina.
Word geinspireerd en bekijk video's op YouTube.