NOC*NSF Nationale Sportweek

Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten. Gelukkig kan dat weer en zijn alle sportclubs weer open. Als trotse partner van NOC*NSF willen wij de Nationale Sportweek onder de aandacht brengen, zodat je zelf kunt ontdekken wat sport met je doet.

Sport doet iets met je

NOC*NSF organiseert de Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september. Ook dit jaar zetten clubs, bonden en gemeenten hun deuren open. Kijk op de website voor de mogelijkheden in jouw buurt.

Dug-out

Sporten doet iets met je, maar wat? Dat is best lastig onder woorden te brengen.

Bekende woordkunstenaars reizen samen met topsporters door heel Nederland om dit gevoel te verwoorden in een lied, rap of gedicht. Welk duo verwoord jouw gevoel?

Naar de dug-out

Accepteer of Doneer

Starten met sporten kan al een hele uitdaging zijn en dat is het zeker als je een beperking hebt. Zet dinsdag 22 september, de dag van de inclusiviteit, in je agenda. Accepteer één van de work-outs of doneer direct een sportles aan Fonds Gehandicaptensport. Welke sport met een beperking ga jij ervaren?

Naar Accepteer of Doneer

Jaarlijks meer dan 40 miljoen euro

Nederlandse Loterij is partner van de Nationale Sportweek en steunt jaarlijks met een groot deel van haar opbrengst via NOC*NSF jaarlijks de Nederlandse amateur-, top- en gehandicaptensport. In 2019 was dit maar liefst met meer dan 46 miljoen euro. Lees meer over onze afdracht.

Volg ons

Alles volgen rondom de Nationale Sportweek?