De Olympische Winterspelen

TeamNL en Nederlandse Loterij

Van 9 februari tot en met 25 februari worden de Olympische Winterspelen gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij wensen alle gekwalificeerde spelers heel veel succes!

 
 
 
 

1e winnares shorttrack goud Nederland

Suzanne Schulting in de MedailleTaxi

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit stuiterbal Suzanne Schulting. De kersverse winnares van het eerste shorttrack goud ooit voor Nederland op de Olympische Spelen. Een historische medaille dus. Suzanne was totaal overdonderd door haar succes, maar in de taxi komt ze eindelijk een beetje tot rust. Het lijkt dan eindelijk echt het tot haar door te dringen en ze geeft aan ze in de ochtend al tegen haar coach Jeroen Otter zei dat ze het gevoel had dat het goed zou komen….

Schaatsters tevreden met zilver

Marrit, Ireen, Lotte en Antoinette

Uiteindelijk toch tevreden met de zilveren plak op de ploegenachtervolging, want naar eigen zeggen zijn ze op waarde geklopt door de sterke Japanners. Een luchtig gesprek waarin ze even niet willen nadenken over schaatsen en uitkijken naar de verdiende ruimte voor ontspanning. Maar tegelijkertijd is het jammer dat de Olympische Spelen er voor deze meiden op zit.

Alle shorttracksters verzamelen

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zitten vijf dolblije shorttracksters. Met een beetje passen en meten kunnen de winnaressen van brons op de teamaflossing; Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries allemaal tegelijk meerijden met Peter en Viggo. In de MedailleTaxi praten ze over hoe ze hier jarenlang naartoe hebben geleefd en hoe het dan voelt om een echte olympische medaille te winnen.

De MedailleTaxi

Nagenieten van de overwinning

Natuurlijk hopen we op heel veel medailles tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang. En hebben onze Olympische sporters dan die felbegeerde medaille te pakken, dan stappen ze in de MedailleTaxi van Viggo Waas.

Bekijk meer video's
Gekwalificeerden

Gekwalificeerden

Olympische Spelen

Welke Nederlandse sporters gaan er mee naar PyeongChang? Bekijk het overzicht van sporters en de kanshebbers van een Olympische medaille.

Naar de gekwalificeerden
Programma

Programma

Olympische Winterspelen

Hoe laat begint Sjinkie Knegt aan de 500m Shorttrack? Wanneer start de 5.000 meter schaatsen? We hebben het programma van de Nederlandse sporters op een rij gezet.

Bekijk het programma
Medaillespiegel

Medaillespiegel

PyeongChang 2018

Uiteraard hopen we dat TeamNL veel medailles wint. Wij volgen onze sporters op de voet blijven volgen. Hoeveel medailles denk jij dat TeamNL binnen sleept?

Met Bibian Mentel

Met Bibian Mentel

Op weg naar de winst

Wil jij weten hoe paralympisch snowboardster Bibian Mentel zich voorbereid op de Paralympische Spelen in PyeongChang? Volg Nederlandse Loterij op Facebook en bekijk de video van Bibian.

Bekijk de vlog van Bibian

Nederlandse Loterij

trotse partner van TeamNL

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij zijn de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Zo steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Daarmee maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen.

Door mee te spelen met één van onze spellen, steun je óók TeamNL!