De Olympische Winterspelen

TeamNL en Nederlandse Loterij

Van 9 februari tot en met 25 februari 2018 werden de Olympische Winterspelen gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.  
 
 
 
 
 

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij

trotse partner van TeamNL

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij zijn de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Zo steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Daarmee maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen.

Door mee te spelen met één van onze spellen, steun je óók TeamNL!

Kjeld Nuis succesvolste schaatser op

De Olympische Winterspelen

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Kjeld Nuis. Hij realiseert zich nog amper dat hij nu twee gouden medailles heeft en de meest succesvolle schaatser is van deze Spelen. Samen met Peter en Viggo beschouwt Kjeld zijn race en vertelt over de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en hoe zijn teamgenoten hem scherp en rustig houden.

Koen Verweij en Irene Schouten

oude bekenden uit de bloembollenteelt

Het nieuwe olympische schaatsonderdeel de massastart, leverde nog twee mooie bronzen plakken op. In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zitten Koen Verweij en Irene Schouten die in het verleden nog samen bloembollen gepeld blijken te hebben. Beiden hebben ze het gevoel dat er meer in had gezeten tijdens de spannende finale. Maar ze realiseren zich toch ook hoe mooi en speciaal dit is...

Nederlandse Loterij MedailleTaxi

Nagenieten van de overwinning

De Olympische Spelen heeft 20 medailles opgeleverd voor TeamNL. Nadat de Olympische sporters dan die felbegeerde medaille te pakken hadden, dan stapten ze in de MedailleTaxi van Viggo Waas.

Bekijk meer video's
Gekwalificeerden

Gekwalificeerden

Olympische Spelen

Welke Nederlandse sporters gingen er mee naar PyeongChang? Bekijk het overzicht van sporters en de kanshebbers op een Olympische medaille.

Naar de gekwalificeerden
Programma

Programma

Olympische winterspelen

Hoe laat was de 500m Shorttrack? Wanneer startte de 5.000 meter schaatsen? We hebben het programma van de Nederlandse sporters op een rij gezet.

Bekijk het programma
Medaillespiegel

Medaillespiegel

PyeongChang 2018

Wat hebben we genoten van de Olympische Spelen. Wat een prestaties zijn er geleverd door onze sporters van TeamNL!

Met Bibian Mentel

Met Bibian Mentel

Op weg naar de winst

Wil jij weten hoe paralympisch snowboardster Bibian Mentel zich heeft voorbereid op de Paralympische Spelen in PyeongChang? Volg Nederlandse Loterij op Facebook en bekijk de video van Bibian.

Bekijk de vlog van Bibian