Sporters springen
Terug

Innoveren bij Nederlandse Loterij

Bij Nederlandse Loterij omarmen we innovatie en vooruitgang. We streven voortdurend naar verbetering en zijn altijd op zoek naar initiatieven die onze organisatie, spelers en maatschappij als geheel ten goede komen. Onze innovaties zijn gericht op het creëren van een toekomstbestendig aanbod en het vervullen van onze statutaire verantwoordelijkheid op het gebied van consumentenbescherming, verslavingspreventie en het bestrijden van fraude en illegaliteit. We moedigen tevens innovatie aan die specifiek bijdraagt aan onze missie - bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Nederlandse Loterij Sports Innovation League

sports innovation league

Nederlandse Loterij draagt jaarlijks grote bedragen af aan de Nederlandse sport en goede doelen op het gebied van gezondheid, bewegen en welzijn. Gedreven door de ambitie om een directe bijdrage te leveren aan innovatie in de sport, voorbij de afdrachtsrelatie, is Sports Innovation League in het leven geroepen.

Sports Innovation League is een op maat gemaakt, vier maanden durend sport innovatieprogramma van Nederlandse Loterij, opgezet in samenwerking met NOC*NSF en Rockstart (een VC-Accelerator met een bewezen staat van dienst). Het hoofddoel van dit programma is om jaarlijks maximaal tien start-ups te ondersteunen in hun commercialisering en groei, waardoor zij hun sportinnovaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Door het faciliteren van deze groei stelt Nederlandse Loterij de startups in staat om direct impact te maken op geselecteerde doelen van de sportagenda 2032 van NOC*NSF om zo Nederland gelukkiger, gezonder en sportiever te maken.

Meer over Sports Innovation League

Het Innovatielab van Nederlandse Loterij

innovatielab

Wij geloven dat innovaties die we zoeken al láng buiten onze muren bestaan, klaar om ontdekt en geschaald te worden. Om hiermee in aanraking te komen, stellen wij onszelf via Innovatielab open richting een ieder met innovatieve inzichten. Visionairs krijgen de gelegenheid om oplossingen aan te dragen voor de uitdagingen die Nederlandse Loterij via het Innovatielab heeft uitstaan. Wij creatieve oplossingen voor onze uitdagingen, zij de mogelijkheid om deze te schalen.

Voorbeelden van uitdagingen zijn:

  • Hoe kunnen we ons spelaanbod veiliger en verantwoorder maken?
  • Hoe voegen we waarde toe voor onze Staatsloterij-abonnees?
  • Hoe zorgen we dat Nederlandse Loterij over 10 jaar nog altijd relevant is?
Ga naar het Innovatielab