Zeven merken, één gedachte

Waar heel Nederland wint

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Uiteraard door veel deelnemers blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door onze hele opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen. Dat doen we via het Ministerie van Financiën, NOC*NSF en achttien goede doelen die we steunen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.

Waar wij voor staan

Een flink deel van onze opbrengst wordt gebruikt om sport en beweging voor iedereen bereikbaar te maken. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

Bijvoorbeeld Wouter: "Hardlopen is voor mij de ultieme uiting van dankbaarheid"

Lees hier zijn verhaal en alle andere verhalen

Door mee te spelen met één van onze kansspelen, draag je dus direct bij aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Nederlandse Loterij. Waar heel Nederland wint.

149 miljoen voor de Nederlandse samenleving, sport en 18 goede doelen

91 miljoen van onze opbrengst gaat naar het Ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.

42 miljoen van onze opbrengst gaat naar NOC NSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOCNSF. Daarmee is Nederlandse Loterij de grootste sponsor van de Nederlandse sport.

Daarvan profiteren de 74 aangesloten landelijke sportbonden, die samen ruim 27.000 verenigingen met 5 miljoen sporters vertegenwoordigen. Dankzij de jaarlijkse investering worden clubhuizen en trainingsfaciliteiten onderhouden en is de contributie voor sporters lager. Op deze manier wordt sporten voor iedereen beter en toegankelijker.

Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN) ontvangt 16 miljoen van onze opbrengst en verdeelt dit onder achttien goede doelen.