Terug

Fien Vermeulen, ambassadeur Nederlandse Loterij

Beroep: Mediapersoonlijkheid, nieuwslezeres bij Qmusic en schrijver van het boek ‘Het regent zonnestralen’ over het overleven van kanker.

Wie is Fien Vermeulen?

Fien Vermeulen (1991) is mediapersoonlijkheid, presentator en schrijver. Je kent haar misschien van haar deelname aan het 20e seizoen van Expeditie Robinson of het boek dat zij met veel humor en diepgang schreef over het overleven van kanker. Zo ontdekte ze dat je een levensbedreigende ziekte nooit alleen krijgt en dat het nooit echt overgaat, ook niet als je weer gezond bent verklaard. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Fien volop probeert te genieten van het leven.

Waarom ambassadeur?

In 2022 heeft Fien zich aangesloten bij de groep ambassadeurs van Nederlandse Loterij. Zij is hiermee de eerste ambassadeur voor de 18 goede doelen die Nederlandse Loterij jaarlijks steunt, zoals het vfonds dat zich inzet voor het vergroten van erkenning en waardering van veteranen. Een ander voorbeeld is HandicapNL, de organisatie die wil dat iedereen met een handicap volwaardig mee kan doen in de samenleving. Fien zegt hierover: “In de periode dat ik ziek was en lymfeklierkanker had, besefte ik mij hoe groot en levensveranderend de rol van goede doelen is in de samenleving. Voor mij persoonlijk heeft dit betekend dat ik gebruik kon maken van immunotherapie, dankzij de onderzoeken die KWF uitvoert. Zonder een organisatie als KWF was dit niet mogelijk.”

Waarom Nederlandse Loterij?

“Meespelen met een kansspel brengt mensen bij elkaar. Sinds een aantal jaar koop ik standaard een Staatsloterij Oudejaarslot voor mijn vader. Vanaf dat moment begint voor ons de voorpret, het dromen over een grote prijs en wat we hiermee zouden doen. De conclusie is eigenlijk ieder jaar weer dat we het goed hebben en dat het belangrijk is dat we genieten van het leven en gezond zijn. Dit zijn hele waardevolle gesprekken. Het mooie is dat er altijd iemand wint als je meespeelt. Dat ben ik nog meer gaan beseffen sinds ik ambassadeur ben.”