Pieter van den Hoogenband

Dit zijn de ambassadeurs van Nederlandse Loterij

Onze ambassadeurs voelen en ademen sport. Als geen ander weten zij dat naast talent support en sponsoring hard nodig is om de top te bereiken. Dat sport en beweging voor iedereen in Nederland mogelijk moet zijn, is voor hen een no-brainer. Wij zijn dan ook erg trots dat onze ambassadeurs zich inzetten voor ons doel: een gelukkig, gezond en sportief Nederland!

ambassadeur nederlandse loterij bram tankink

Bram Tankink

De ‘onuitputtelijke knecht’. Bram Tankink fietste zijn hele carrière in dienst van zijn kopmannen. Na zijn wielerpensioen is hij nu zelf kopman. Van ons Oranje Peloton. “Niemand kan het alleen. Als aanvoerder van het Oranje Peloton zorg ik voor dat extra duwtje.”

Meer over Bram Tankink

Pieter van den Hoogenband

Met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles is Pieter van den Hoogenband een van de meest succesvolle Nederlandse Olympiërs aller tijden. ‘Een Olympische medaille betekent niet alleen veel voor de sporter, maar ook voor de maatschappij.’

Meer over Pieter van den Hoogenband
ambassadeur nederlandse loterij jetze plat

Jetze Plat

Als handbiker won Jetze Plat goud op de Paralympische Spelen. "De sport heeft mij heel veel gebracht en hier ben ik enorm dankbaar voor. Dit wil ik graag uitdragen en mensen helpen met mijn ervaringen."

Meer over Jetze Plat
Sven Kramer

Sven Kramer

Sven Kramer versterkt het team van sportambassadeurs van Nederlandse Loterij in aanloop naar de Olympische Spelen van 2022 in Beijing. Door de samenwerking met de viervoudig Olympisch Kampioen bekrachtigt Nederlandse Loterij haar rol als partner van schaatsend Nederland en medehoofdsponsor van de KNSB.

Lees meer

Tess Wester

Met Tess Wester op doel is het Nederlands damesteam doorgedrongen tot de wereldtop. Ze speelde een WK finale, EK finale en halve finale op de Olympische Spelen. “Ik vind het erg mooi om te zien dat Nederlandse Loterij heel Nederland aan zet tot bewegen.”

Meer over Tess Wester
nadine visser ambassadrice Nederlandse Loterij

Nadine Visser

Als meerkampster neemt Nadine Visser in 2016 deel aan de Olympische Spelen, als hordeloopster wint ze goud op het EK Indoor 2019. “Nederlandse Loterij zorgt ervoor dat sporters zoals ik elke dag kunnen doen wat we het liefst doen: keihard trainen om onze dromen na te jagen.”

Meer over Nadine Visser
Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland is baanwielrenner, met als specialiteit de sprint. "Sinds de Olympische Spelen van Rio ben ik erachter gekomen dat alleen hard trainen niet voldoende is. Ik moet mijn mindset aanpassen en mij persoonlijk ontwikkelen wil ik betere prestaties leveren en verder komen in mijn sport."

Meer over Jeffrey Hoogland
Femke Heemskerk

Femke Heemskerk

Zwemster Femke Heemskerk veroverde met het gemengd estafetteteam de zilveren medaille bij de WK kortebaan in 2018 op de 4x50 meter vrije slag. Het was de 50e medaille in haar zwemloopbaan. Inmiddels staat de teller op 59 medailles. "Mijn ambitie is om na mijn sportcarrière anderen te kunnen helpen met hun persoonlijke groei."

Meer over Femke Heemskerk
Lara Baars

Lara Baars

Lara Baars is met haar 1.24 meter kleiner dan gemiddeld, maar niets weerhoudt haar om haar doelen te bereiken. Ze won op de Paralympische Zomerspelen 2016 een bronzen medaille op het onderdeel kogelstoten F40. "Zonder de financiële steun van Nederlandse Loterij zouden heel veel sporters niet kunnen doen, wat ze nu doen."

Meer over Lara Baars
Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen

Baanwielrenner Harry Lavreysen werd zesmaal wereldkampioen en driemaal Europees kampioen. De topsprinter was tot 2016 een BMX'er, maar na een reeks schouderoperaties moest hij een punt zetten achter zijn BMX-carrière. "Nederlandse Loterij zet heel Nederland aan tot beweging, dit vind ik fantastisch."

Meer over Harrie Lavreysen
Liesette Bruinsma

Liesette Bruinsma

Zwemster Liesette Bruinsma is door haar progressieve oogziekte vrijwel blind. Tijdens de Paralympische Spelen 2016 in Rio won ze twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. "Ik wil samen met Nederlandse Loterij laten zien dat iedereen kan sporten en dat sport mensen dichter bij elkaar brengt."

Meer over Liesette Bruinsma
Bibian Mentel

Bibian Mentel

Op 29 maart 2021 overleed Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd. Ze is jarenlang ambassadeur geweest van Nederlandse Loterij en juryvoorzitter van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. 

Meer over Bibian Mentel