Pieter van den Hoogenband

Dit zijn de ambassadeurs van Nederlandse Loterij

Onze ambassadeurs zetten zich in voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Daar zijn wij erg trots op. We stellen ze daarom graag aan je voor. Op hun persoonlijke pagina’s lees je waarom ze ambassadeur zijn van Nederlandse Loterij.

Irene Schouten

Irene Schouten

Schaatsen was voor Irene een logische keuze; haar oudere broer en zus waren al lid van de schaatsclub. “Op mijn achtste gingen we ’s winters samen met de bus vanuit ons dorp naar de ijsbaan. Zo begon het allemaal. Als ambassadeur van Nederlandse Loterij deel ik mijn verhaal en hoop ik anderen te inspireren."

Meer over Irene Schouten
Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

"Elke wedstrijd, elk avontuur is een combinatie van vastberadenheid, doorzettingsvermogen en de steun van geweldige partners. Nederlandse Loterij deelt niet alleen dezelfde passie voor succes en doorzettingsvermogen, maar gaat ook verder door bij te dragen aan een betere samenleving."

Meer over Marit Bouwmeester

Fien Vermeulen

In 2022 heeft Fien zich aangesloten bij de groep ambassadeurs van Nederlandse Loterij. Zij is hiermee de eerste ambassadeur voor de 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn die Nederlandse Loterij jaarlijks steunt.

Meer over Fien Vermeulen

Pieter van den Hoogenband

Met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles is Pieter van den Hoogenband een van de meest succesvolle Nederlandse Olympiërs aller tijden. ‘Een Olympische medaille betekent niet alleen veel voor de sporter, maar ook voor de maatschappij.’

Meer over Pieter van den Hoogenband
Jetze Plat

Jetze Plat

Als handbiker won Jetze Plat onder andere goud op de Paralympische Spelen. "De sport heeft mij heel veel gebracht en hier ben ik enorm dankbaar voor. Dit wil ik graag uitdragen en mensen helpen met mijn ervaringen."

Meer over Jetze Plat
Sven Kramer

Sven Kramer

Sven Kramer is de meest succesvolle Nederlandse man op de Olympische Spelen. Hij won vier keer goud, twee maal zilver en drie maal brons.

Meer over Sven Kramer
Tess Wester

Tess Lieder

Met Tess Lieder op doel is het Nederlands damesteam doorgedrongen tot de wereldtop. Ze speelde een WK finale, EK finale en halve finale op de Olympische Spelen. “Ik vind het erg mooi om te zien dat Nederlandse Loterij heel Nederland aan zet tot bewegen.”

Meer over Tess Lieder
nadine visser ambassadrice Nederlandse Loterij

Nadine Visser

Als meerkampster neemt Nadine Visser in 2016 deel aan de Olympische Spelen, als hordeloopster wint ze goud op het EK Indoor 2019. “Nederlandse Loterij zorgt ervoor dat sporters zoals ik elke dag kunnen doen wat we het liefst doen: keihard trainen om onze dromen na te jagen.”

Meer over Nadine Visser
Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland is baanwielrenner, met als specialiteit de sprint. "Sinds de Olympische Spelen van Rio ben ik erachter gekomen dat alleen hard trainen niet voldoende is. Ik moet mijn mindset aanpassen en mij persoonlijk ontwikkelen wil ik betere prestaties leveren en verder komen in mijn sport."

Meer over Jeffrey Hoogland
Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen

Baanwielrenner Harry Lavreysen werd zesmaal wereldkampioen en driemaal Europees kampioen. De topsprinter was tot 2016 een BMX'er, maar na een reeks schouderoperaties moest hij een punt zetten achter zijn BMX-carrière. "Nederlandse Loterij zet heel Nederland aan tot beweging, dit vind ik fantastisch."

Meer over Harrie Lavreysen