Jeffrey Hoogland
Terug

Jeffrey Hoogland, ambassadeur Nederlandse Loterij

Sport: Baanwielrennen
Prestaties: Goud (4x) op het WK: in 2018 (individueel en teamsprint), 2019 (teamsprint) en 2020 (teamsprint)

Wie is Jeffrey Hoogland?

"Ik ben Jeffrey Hoogland, 26 jaar oud en geboren in Nijverdal. Ik ben professioneel baanwielrenner en deelnemer aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Ik wil de beste versie van mijzelf worden. Ik wil dit, omdat ik de beste wil zijn in mijn sport waarvoor ik mijzelf dagelijks push. Sinds de Olympische spelen van Rio ben ik erachter gekomen dat alleen hard trainen niet voldoende is. Ik moet mijn mindset aanpassen en mij persoonlijk ontwikkelen wil ik betere prestaties leveren en verder komen in mijn sport.

Terwijl ik train en werk voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo wil ik anderen ook laten zien waartoe je in staat kan zijn als je iets doet waar je 100% achter staat. Naast dat ik zelf ontwikkel wil ik dat de mensen om mij heen en mijn teamgenoten ook ontwikkelen en meegroeien. Zo wil ik ervoor zorgen dat wij met zijn allen succesvol zijn. Ik moet initiatief nemen en kansen najagen. Er wordt namelijk wat van mij verwacht en ik moet resultaten kunnen leveren.

Ik sta elke dag op om mijn doel na te jagen met het bestaande risico dat ik mijn doel misschien niet kan halen. Door het risico dagelijks te nemen probeer ik de kans juist te vergroten. Ik doe namelijk graag wat anderen niet snel zouden doen, juist dat daagt mij uit om iets wel te doen daar krijg ik energie van. Ik ga graag uitdagingen aan om mijzelf te blijven pushen. Je kan op mij rekenen als het aankomt op prestaties, ik geef vaak iets extra om een beter resultaat te halen. Ik stel mijzelf open en ben transparant over mijn werk, trainingen en ontwikkelingen. Hierdoor kunnen teamgenoten en partners op mij rekenen. Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn over mijzelf en mijn prestaties."

Waarom ambassadeur?

"Nederlandse Loterij is de grootste financier van de Nederlandse sport. Daarnaast zijn ze partner van TeamNL en hoofdsponsor van de Nederlandse baanselectie waar ik onderdeel van ben. Op die wijze draagt Nederlandse Loterij significant bij aan de breedtesport, maar ook aan topsport waardoor ik mijn dromen kan najagen en in staat word gesteld om het maximale uit mijn carrière te halen."