Veilig en vertrouwd inloggen Leeftijdsverificatie met iDIN

iDIN is een online dienst die ontwikkeld is door Nederlandse banken. Met iDIN kun je je online identificeren bij een bedrijf of instelling. Gemakkelijk, vertrouwd en veilig met de inlogmethode van jouw bank.

Vanaf 30 mei 2018 maakt ook Nederlandse Loterij gebruik van deze dienst om zeker te weten of je 18 jaar of ouder bent. Met iDIN identificeer je je online met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je eigen bank.

Heb je je leeftijd nog niet geverifieerd met behulp van iDIN? Ga dan naar je profiel.

Hoe werkt iDIN bij Nederlandse Loterij?

Als je ingelogd bent in je online account en je wilt je gewonnen geld laten uitbetalen op je bankrekening, moet je je eerst verifiëren via iDIN. Je kunt vanaf € 5 geld laten uitbetalen van je wallet naar je bankrekening.

Bij iDIN log je met de logingegevens van je bank in: jouw bank verstrekt vervolgens éénmalig informatie over je leeftijd; voordat deze informatie aan Nederlandse Loterij wordt verstrekt, moet je dit eerst zelf bevestigen. Deze gegevens controleren wij met de gegevens in ons administratiesysteem, waarna we eenmalig opslaan dat jouw leeftijd succesvol geverifieerd is met iDIN. Let op: je doet géén betaling, Nederlandse Loterij heeft géén inzicht in de betaalgegevens bij je bank en jouw bank heeft géén inzicht in jouw gegevens bij Nederlandse Loterij.

Net als bij internetbankieren en betalen met iDEAL word je, als je iDIN gebruikt, omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van je eigen bank. Je voert je inloggegevens alleen in op die beveiligde inlogpagina, met het webadres van je eigen bank en met een hangslotje dat is gekoppeld aan de naam van jouw bank. Werkt jouw bank met een (e)reader? Dan heb je deze ook nodig om je te verifiëren met iDIN.

Wil je nog meer weten over iDIN? Ga dan naar www.idin.nl.

Veelgestelde vragen