Nederlandse Loterij in Beweging Prijs
Terug

Winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2023

De winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2023 werd op 17 november bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Hedy d’Ancona, Fien Vermeulen, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband, verkoos The Floor is Yours van de Nederlandse Breaking League als winnaar van de zesde editie van deze maatschappelijke prijs.

The Floor is Yours

Bij The Floor is Yours maken kinderen en jongeren kennis met breaking en maken ze deel uit van een groep om hun persoonlijke vaardigheden en skills te ontwikkelen. Dit gebeurt in de haarvaten van de Nederlandse samenleving; in de wijken van steden, waar hiphop de meest invloedrijke jongerencultuur is.

Winnaar The Floor is Yours

Jaïr Franken, initiatiefnemer van de Nederlandse Breaking League: "Met deze prijs kunnen we zo veel mensen blij maken. We wilden de komende jaren The Floor is Yours graag uitbreiden naar nog meer steden in Nederland. Met deze prijs kunnen we dat wat sneller realiseren en meer mensen inspireren met breaking."

Heel Nederland in beweging

Door jaarlijks onze volledige opbrengst te investeren in de Nederlandse sport, goede doelen en onze samenleving, zorgen we dat beweging voor heel veel mensen mogelijk wordt. Om onze missie extra kracht bij te zetten reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) letterlijk en figuurlijk in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar van deze prijs ontvangt een cheque van maar liefst €50.000 als aanmoediging en om de missie te ondersteunen.

Naast The Floor is Yours waren er nog drie andere initiatieven genomineerd: Back in the Game van Stichting De Harde Leerschool, Life Goals Youth van de Nederlandse Breaking League en ShuffleSports van Special Heroes Nederland. Zij ontvangen ieder €5.000.