Sportende mensen in het park

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij heeft als missie om heel Nederland in beweging te brengen. Om deze missie extra kracht bij te zetten reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De grootste maatschappelijke bewegingsprijs in Nederland.

De winnaar ontvangt €50.000,-

De winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs ontvangt een cheque van maar liefst €50.000. En alle vier de genomineerden winnen. Want naast de winnaar ontvangen de drie andere initiatieven ook een mooie geldprijs van €5.000 ter aanmoediging.

Inschrijven voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs kan t/m vrijdag 20 oktober 2023.

Meld je nu aan

Voorgaande winnaars

Winnaars 2022

Er zijn dit jaar twee winnaars. Stichting KLABU en theaterproductie Laat Het Licht Aan delen de geldprijs van €50.000 en ontvangen ieder €25.000 voor hun initiatief.

Lees meer

Winnaar 2021

De jury koos voor Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves. Zij organiseren evenementen voor mensen met een chronische aandoening of beperking.

Lees meer

Winnaars 2020

Alle vier de genomineerden werden aangewezen als winnaar: Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en De Onbeperkte Elfstedentocht.

Lees meer

Winnaar 2019

'ZekerBewegen', een initiatief van Judo Bond Nederland, werd bekroond met de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs.

Lees meer

Winnaar 2018

Stichting 'Oud Geleerd Jong Gedaan' was in 2018 de eerste winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Lees meer

Maak kennis met de juryleden

Fien Vermeulen

Mediapersoonlijkheid, presentator en schrijver

In 2022 heeft Fien zich aangesloten bij de groep ambassadeurs van Nederlandse Loterij. Zij is hiermee de eerste ambassadeur voor de 18 goede doelen die Nederlandse Loterij jaarlijks steunt.

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen en Chef de Mission TeamNL

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Hugo Borst

Schrijver, presentator, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Haar doel: haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze politicus werd. Ze was o.a. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Veelgestelde vragen