Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij heeft als missie om heel Nederland in beweging te brengen. Om deze missie extra kracht bij te zetten reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De grootste maatschappelijke bewegingsprijs in Nederland.

Winnaar The Floor is Yours

Winnaar 2023: The Floor is Yours

De Nederlandse Breaking League heeft dit jaar €50.000 gewonnen met het initiatief: The Floor is Yours. Een project waarmee de stichting kinderen en jongeren kennis laten maken met breaking in de haarvaten van de Nederlandse samenleving; in de wijken van steden.

Lees meer over de winnaar

Voorgaande winnaars

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs winnaars

Winnaars 2022

Stichting KLABU en theaterproductie Laat Het Licht Aan delen de geldprijs van €50.000 en ontvangen ieder €25.000 voor hun initiatief. "Alle vier de nominaties waren erg goed, maar de twee winnaars behandelen onderwerpen die maatschappelijk relevant zijn", aldus jurylid Pieter van den Hoogenband.

Lees meer
Onbeperkte Elfstedentocht

Winnaar 2021

De jury koos voor Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves. Zij organiseren evenementen voor mensen met een chronische aandoening of beperking. Deze doelgroep heeft specifieke behoeftes. Onbeperkte Evenementen levert maatwerk, zodat iedereen kan deelnemen.

Lees meer
Winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2020

Winnaars 2020

Alle vier de genomineerden werden aangewezen als winnaar: Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en De Onbeperkte Elfstedentocht. De totale prijzenpot is onder hen verdeeld. Ieder initiatief ontving een cheque ter waarde van €16.250.

Lees meer
zeker bewegen nederlandse loterij in beweging prijs

Winnaar 2019

ZekerBewegen, een initiatief van Judo Bond Nederland, werd bekroond met de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. Bij ZekerBewegen leren senioren van gecertificeerde instructeurs op de eerste plaats om vallen te voorkomen.

Lees meer

Winnaar 2018

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan was in 2018 de eerste winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert online colleges en colleges op locatie voor senioren, gegeven door studenten.

Lees meer

Maak kennis met de juryleden

Fien Vermeulen

Mediapersoonlijkheid, presentator en schrijver

In 2022 heeft Fien zich aangesloten bij de groep ambassadeurs van Nederlandse Loterij. Zij is hiermee de eerste ambassadeur voor de 18 goede doelen die Nederlandse Loterij jaarlijks steunt.

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen en Chef de Mission TeamNL

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Hugo Borst

Schrijver, presentator, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Marjan Olfers wil haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze politicus werd. Ze was o.a. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Veelgestelde vragen