Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen in Beijing - 2022

Dankzij spelers zoals jij is Nederlandse Loterij trotse partner van TeamNL. Daarom volgen wij niet alleen de Olympische Spelen, maar ook de Paralympische Spelen. Daar strijden 8 Nederlandse atleten om een medaille. Beleef het met ons mee op deze pagina. Hier vind je de actuele medaillestand en lees je meer over de sporters.

Medaillespiegel Paralympische Spelen Beijing

medaillespiegel

Onze atleten

Bij het para-alpineskiën wordt Nederland vertegenwoordigd door: Barbara van Bergen, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer en Jeffrey Stuut. Op het onderdeel parasnowboarden komen Renske van Beek, Lisa Bunschoten en Chris Vos uit voor Nederland.

Bekijk programma

Nederlandse Loterij supporter van de sport

Van Rome 1960 naar Tokio 2020

60 jaar Paralympische Spelen

Wist je dat Nederland al 60 jaar meedoet aan de Paralympische Spelen? In het unieke boek 'Van Rome 1960 naar Tokio 2020' is zestig jaar geschiedenis van Nederland op de Paralympische Spelen bij elkaar gebracht.

Lees meer
Sporten

Spelen helpt

Dankzij spelers zoals jij kan Fonds Gehandicaptensport het programma Uniek Sporten optimaliseren en innoveren. Daarnaast brengen ze het sportaanbod voor mensen met een beperking beter en completer in beeld, waardoor steeds meer sporters worden gekoppeld met verenigingen in de buurt.

Lees meer