De Paralympische Winterspelen

TeamNL en Nederlandse Loterij

Van 9 tot en met 18 maart worden de Paralympische Winterspelen gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij wensen alle gekwalificeerde spelers heel veel succes!
 
 
 
 
 

TeamNL bedankt spelers van

Nederlandse Loterij

Jaarlijks draagt Nederlandse Loterij een groot deel van de opbrengst, €40 miljoen af aan NOC*NSF. Zo maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen. TeamNL bedankt de spelers van Nederlandse Loterij voor het verwezenlijken van hun paralympische droom, meedoen met de Paralympische Spelen in PyeongChang.

Esther Vergeer zeer tevreden

met prestaties TeamNL

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit chef de mission Esther Vergeer. Zelf behaalde ze in haar carrière maar liefst 8 Paralympische Medailles en in PyeongChang geeft ze voor het eerst leiding aan het Nederlandse Team. Esther geniet van haar rol, maar vindt het af en toe nog best lastig om de zware beslissingen te moeten nemen. Daarom is ze blij dat ze zo’n sterk team om haar heen heeft.

Linda van Impelen

Winnares zilveren Medaille

In de Nederlandse Loterij MedailleTaxi zit Linda van Impelen. Door een zware crash tijdens een training had Linda een verre van vlekkeloze voorbereiding op de Paralympische Spelen. Des te knapper is de zilveren medaille die de Brabantse zitskiër wist te veroveren op de reuzenslalom. Aan Viggo vertelt Linda dat ze, ondanks dit succes, nog onzeker is over haar topsporttoekomst. Ze wil nog heel graag door, maar droomt ook over een gezin en twijfelt of dit te combineren is.

Nederlandse Loterij MedailleTaxi

NAGENIETEN VAN DE OVERWINNING

De Olympische Spelen heeft 20 medailles opgeleverd voor TeamNL. Nadat de Olympische sporters dan die felbegeerde medaille te pakken hadden, dan stappen ze in de MedailleTaxi van Viggo Waas.

Bekijk meer video's

Anna Jochemsen

"De kleur maakt me eigenlijk niet eens uit, maar ik ben superblij als we een medaille kunnen halen op de Spelen. Het is het skien dat telt. Dit is het, ik ga het doen en ben er klaar voor. 4 medailles dat zou kunnen, maar dat zou echt een droom zijn. Dat zou echt heel gek zijn, te gek.” Bekijk hier hoe Anna zich voorbereidt .

Chris Vos

“Mijn droom is echt wel die gouden medaille, die Paralympische gouden medaille. Ik weet dat ik het kan, ik weet wat mijn krachten zijn en als ik daarop vertrouw op mijn eigen krachten dan denk ik dat ik alles kan”. Bekijk hier de weg naar goud voor Chris.

Jeffrey Stuut

“Je moet er vol voor leven want het niveau Paralympisch skiën is zo hoog, je moet echt als topsporter leven. Zeker als je in Nederland bent dan is het fulltime fysiek trainen. En dat zien mensen niet altijd. Wat je ervoor doet voordat je naar de sneeuw gaat. Zie hier hoe Jeffrey vol voor de sport leeft.

Jeroen Kampschreur

“Alle medailles zijn welkom maar ik wil toch absoluut wel eerste worden dat is toch waar je het voor doet. Ik droom er al sinds 2014 van, toen zag ik als toeschouwer alle Nederlanders en zitskiers naar beneden komen, mijn helden en toen dacht ik dat wil ik toch ook wel heel graag over 4 jaar bereiken. Zie hier hoe Jeroen zover heeft kunnen komen”.

Lisa Bunschoten

“Snowboarden heeft me veranderd. Het heeft me heel veel plezier gebracht, meer zelfvertrouwen en een super duidelijk doel in mijn leven. Dat doel is goud op de Spelen”. Bekijk hier wat snowboarden voor rol speelt in Lisa haar leven.

Niels de Langen

“Ik denk dat de mensen om me heen vooral zien dat ik er veel voor moet laten. 2x per dag trainen heeft wel impact op je sociale leven. Maar je maakt ook een nieuwe groep vrienden die bestaat uit mensen die net zo gek zijn als jij. Die alles laten vallen voor de sport om hun geluk na te streven”. Bekijk hier hoe sporten Niels gelukkig maakt.

Bibian Mentel

Op weg naar de winst

Hoe trots Bibian ook is op haar prestaties en gewonnen medailles. Meedoen is belangrijker dan winnen. Bekijk hoe Bibian zich voorbereidt op de Paralympische Spelen.

Bekijk de video's
Programma

Programma

Paralympische Spelen

Hoe laat begint Bibian aan para-snowboard? Wanneer start het paraskiën. We hebben het programma van de Nederlandse sporters op een rij gezet

Medaillespiegel

Medaillespiegel

Paralympische Spelen

Uiteraard hopen we dat TeamNL veel medailles wint. Hoeveel medailles denk jij dat TeamNL binnen sleept?

Nederlandse Loterij

Trotse partner van TeamNL

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Wij zijn de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Zo steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Daarmee maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen.

Door mee te spelen met één van onze spellen, steun je óók TeamNL!

Twitter

Twitter

Voor live verslag tijdens de Olympische Spelen, volg je Nederlandse Loterij op Twitter.
 

Volg ons op Twitter