Prijs gewonnen

Prijs gewonnen met een van onze spellen?

Gefeliciteerd! Op deze pagina vind je informatie over het innen van prijzen voor Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO Winkel.

Je winnende lot in de winkel gekocht?

Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO Winkel

Tot €100 gewonnen?
Voor prijzen tot €100 kun je bijna overal terecht voor contante uitbetaling, met uitzondering van Etos, Trekpleister en Kruidvat.

Tussen €100 en €600 gewonnen?
Dan kun je het bedrag laten overschrijven naar je rekening of kiezen voor een contante uitbetaling. Houd er wel rekening mee dat een verkooppunt wellicht niet voldoende contant geld in de kassa heeft.

Tussen €600 en €10.100 gewonnen?
Verspreid over het land kun je bij een aantal verkooppunten terecht om het gewonnen bedrag te laten overschrijven naar je rekening. Bekijk een lijst met de verkooppunten.

Je kunt er ook voor kiezen om je lot naar ons op te sturen. Lees meer over je lot opsturen.

Meer dan €10.100 gewonnen?
Dan feliciteren we je graag persoonlijk op ons hoofdkantoor in Rijswijk. Bel 070 – 550 08 52 (gebruikelijke belkosten) om een afspraak te maken.

Hoe stuur je je lot naar ons op?

Heb je een prijs gewonnen op een lot dat je in de winkel hebt gekocht?

1. Voeg een brief bij je lot met:
Naam
Adres
Postcode en woonplaats
Geboortedatum
IBAN-nummer
E-mailadres
Telefoonnummer

2. Stuur een ondertekende kopie van je legitimatiebewijs mee.
Meespelen met onze spellen is enkel toegestaan wanneer je 18 jaar of ouder bent. Om te voldoen aan onze vergunningsvereisten vragen we je op basis van ons gerechtvaardigd belang een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen. Hiermee kunnen we vaststellen dat je oud genoeg bent om met onze spellen mee te spelen. Aangezien we hiervoor niet alle gegevens op je legitimatiebewijs nodig hebben, vragen we je de gegevens zoals BSN (ook in machine leesbare cijferreeks), pasfoto, nationaliteit en lengte onleesbaar maken. Lees hier meer over hoe je een Veilige kopie van je legitimatiebewijs maakt. Na het vaststellen van je leeftijd, vernietigen we de kopie die je aan ons hebt opgestuurd.

3. Stuur je lot naar ons op als aangetekend pakket via PostNL met verzekeringsservice tot € 5.000.
De kosten voor het aangetekend verzenden worden vergoed bij Staatsloterij bij prijzen vanaf €600 en bij de andere spellen (Lotto, Lucky Day, Eurojackpot en Krasloten) vanaf €449. Bij TOTO worden altijd de aantekenkosten vergoed, ongeacht de hoogte van de gewonnen prijs.

Nederlandse Loterij
Laan van Hoornwijck 55
2289 DG Rijswijk

Online of als abonnee meegespeeld?

Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten, Miljoenenspel en TOTO

Tot €5.000 gewonnen?
Afhankelijk van jouw instellingen wordt de prijs in je wallet van je Nederlandse Loterij account gestort of op het bij ons bekende rekeningnummer overgemaakt. Dit gebeurt binnen vijf werkdagen.

Goed om te weten:

  • Je kunt zelf bepalen waar je je gewonnen prijzen wilt ontvangen: in je wallet of op je bankrekening. Op de wallet pagina in je Nederlandse Loterij account vind je welke instelling je nu hebt. Heb je je instelling op bankrekening staan? Dan kun je dit eenvoudig zelf omzetten naar je wallet. Ontvang je prijzen in je wallet en wil je je prijzen liever op je bankrekening ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  • Heb je de instelling om je gewonnen prijzen in je wallet te ontvangen, maar heeft deze niet voldoende plek voor jouw prijs? (er kan maximaal €5.000 in je wallet staan) Dan ontvang je je prijs binnen zeven werkdagen op het bij ons bekende rekeningnummer.

Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO

Tussen €5.000 en €10.000 gewonnen?
Prijzen worden automatisch op het bij ons bekende rekeningnummer overgemaakt. Dit gebeurt binnen vijf werkdagen.

Tussen €10.000 en €200.000 gewonnen?
We nemen telefonisch contact met je op om je leeftijd en bankrekeningnummer te verifiëren. Als alles klopt maken we het geld binnen vijf werkdagen naar je over.

Meer dan €200.000 gewonnen?
Dan feliciteren we je graag persoonlijk op ons kantoor in Rijswijk. We nemen telefonisch contact met je op om een afspraak te maken.

Lotto Super Zaterdagprijs gewonnen?
Dan hebben we je gegevens en nemen we telefonisch contact met je op binnen vijf werkdagen na de trekking.

Staatsloterij en Miljoenenspel

Staatsloterij en Miljoenenspel

Tussen €5.000 en €1.000.000 gewonnen?
Prijzen worden automatisch op het bij ons bekende rekeningnummer overgemaakt. Dit gebeurt binnen vijf werkdagen.

Meer dan €1.000.000 gewonnen?
Dan feliciteren we je graag persoonlijk op ons kantoor in Rijswijk. We nemen telefonisch contact met je op om een afspraak te maken.