Tess Wester

Nederlandse Loterij breidt partnership met NOC*NSF uit

De samenwerking tussen NOC*NSF en Nederlandse Loterij is per direct met ruim een jaar verlengd. Daarbij is de financiële bijdrage van de grootste loterij organisatie van ons land substantieel verhoogd. Deze verhoging maakt het mogelijk om 1 miljoen euro in het speciale Coronanoodfonds Sport te stoppen.

Samenwerking verlengd tot eind 2021

De huidige overeenkomst loopt tot augustus 2020 en is met ingang van 24 april 2020 verlengd tot eind 2021. NOC*NSF is juist in deze tijd zeer content met deze verlenging.

Nederlandse Loterij en NOC*NSF

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “We zijn erg blij met het verlengen van het partnership met Nederlandse Loterij met in ieder geval een jaar. Nu heel Nederland en ook de sport zo zwaar getroffen wordt door het virus en de gevolgen van de noodzakelijke maatregelen van het kabinet, is het erg fijn dat we partners hebben die solidair zijn en dat ook willen blijven. De verhoging maakt een extra donatie in ons Coronanoodfonds Sport mogelijk en is mede daarom al zeer welkom. Dit fonds draagt bij aan het opvangen van de schade die de sport op dit moment dagelijks oploopt.”

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “Als jarenlange partner van de Nederlandse sport zijn wij er in goede en minder goede tijden. Naast onze jaarlijkse afdracht aan sportend Nederland, vinden wij het belangrijk om juist nu onze samenwerking met NOC*NSF in de vorm van steun aan TeamNL te verlengen én te versterken."