Nederlandse Loterij
Terug

De allergrootste supporter van sport in Nederland

Nederlandse Loterij is er voor alle sporters: van rolstoelbasketballers tot zaterdagochtend-pupillen. Van vriendenteam tot TeamNL. We steunen 77 sportbonden en zijn partner van TeamNL. Zo voeren we onze missie uit: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Door mee te spelen met onze spellen draag ook jij hieraan bij.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is hét perfecte startmoment om een nieuwe sport te beginnen of om een comeback te maken. Meld je aan voor een clinic voor 5 personen, met een TeamNL sporter.

Meld je aan
You Never Walk Alone

Maxim Hartman krijgt iedereen aan het sporten in 'Geen Smoesjes'

Uniek Sporten en Nederlandse Loterij willen met de nieuwe campagne 'Geen Smoesjes' heel Nederland in beweging krijgen. Nederlanders, met en zonder handicap, worden gestimuleerd af te stappen van de bekende smoesjes om niet te sporten.

Lees meer
Rolstoelbasketballer

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij gaan er jaarlijks miljoenen naar 18 goede doelen, 77 sportbonden en de Nederlandse samenleving. Over 2022 is dat ruim €195 miljoen. Hiervan gaat meer dan €52 miljoen naar de sport. De sportbonden gebruiken dit geld om zich te blijven inzetten voor de sport waar zij zo van houden.

Bekijk de videos

€4,1 miljoen voor het voetbal in Nederland

Met iedere deelname aan onze spellen draag je ook bij aan de Nederlandse Sport

Doe mee met onze spellen

Bonden die wij steunen: een paar voorbeelden

Hockey

Hockey Bond

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zet zich in voor het werven en behouden van hockeyers en betrokkenen; vanaf de jongste jeugd tot de senioren en van breedtesport tot topsport.

Meer over Hockeybond
Nadine Visser

Atletiekunie

De Atletiekunie zet zich in voor de atletieksport. Met ruim 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar is de Atletiekunie één van de grootste sportbonden van Nederland.

Meer over Atletiekunie
Zwemmen

Zwembond

"Ik wil Nederlandse Loterij en haar spelers echt ontzettend bedanken. Zeker in de lastige COVID tijden hebben we dankzij jullie het hoofd boven water gehouden, dankjewel." - André Cats, technisch directeur KNZB

Meer over Zwembond
TeamNL

Hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij is 10 jaar lang hoofdsponsor van TeamNL. Samen met NOC*NSF hebben we een droom: het sportiefste land van de wereld worden.

Ontdek meer

Waar heel Nederland wint

Nederlandse Loterij, de allergrootste supporter van sport.

We geven om een gelukkig, gezond en sportief Nederland

Afdracht

Elk jaar miljoenen euro's

Elk jaar geven we miljoenen euro's aan sport, goede doelen en de samenleving. In 2021 was dit in totaal ruim €195 miljoen.

Meer over de afdracht

Gezonde Generatie

We werken samen met NOC*NSF en 20 gezondheidsfondsen aan één doel: Nederland heeft in 2040 de gezondste generatie van de wereld.

Meer informatie