Aanmoedigen
Terug

De allergrootste supporter van sport in Nederland

Nederlandse Loterij is er voor alle sporters: van rolstoelbasketballers tot zaterdagochtend-pupillen. Van vriendenteam tot TeamNL. We steunen 77 sportbonden en zijn partner van TeamNL. Zo voeren we onze missie uit: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Door mee te spelen met onze spellen draag ook jij hieraan bij.

Rolstoelbasketballer

Supporter van kansen

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij gaan er jaarlijks miljoenen naar 18 goede doelen, 77 sportbonden en de Nederlandse samenleving. Over 2023 is dat ruim €196 miljoen. Hiervan gaat meer dan €52 miljoen naar de sport. De sportbonden gebruiken dit geld om zich te blijven inzetten voor de sport waar zij zo van houden.

Bekijk de videos
Nationale Sportweek

De Comeback

De Nationale Sportweek was een mooie aftrap voor onze campagne samen met TeamNL: de Comeback. Hiermee wilden we iedereen motiveren hun comeback in hun oude geliefde sport weer te maken. Bekijk interviews met Laurens ten Dam en Bart Deurloo.

Lees meer

Met iedere deelname aan onze spellen draag je ook bij aan de Nederlandse Sport

Doe mee met onze spellen

Bonden die wij steunen: een paar voorbeelden

Hockey

Hockey Bond

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zet zich in voor het werven en behouden van hockeyers en betrokkenen; vanaf de jongste jeugd tot de senioren en van breedtesport tot topsport.

Meer over Hockeybond
Nadine Visser

Atletiekunie

De Atletiekunie zet zich in voor de atletieksport. Met ruim 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar is de Atletiekunie één van de grootste sportbonden van Nederland.

Meer over Atletiekunie
Zwemmen

Zwembond

"Ik wil Nederlandse Loterij en haar spelers echt ontzettend bedanken. Zeker in de lastige COVID tijden hebben we dankzij jullie het hoofd boven water gehouden, dankjewel." - André Cats, technisch directeur KNZB

Meer over Zwembond
TeamNL

Hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij is 10 jaar lang hoofdsponsor van TeamNL. Samen met NOC*NSF hebben we een droom: het sportiefste land van de wereld worden.

Ontdek meer

We geven om een gelukkig, gezond en sportief Nederland

Afdracht

Elk jaar miljoenen euro's

Elk jaar geven we miljoenen euro's aan sport, goede doelen en de samenleving. In 2023 was dit in totaal ruim €196 miljoen.

Meer over de afdracht

Gezonde Generatie

We werken samen met NOC*NSF en 20 gezondheidsfondsen aan één doel: Nederland heeft in 2040 de gezondste generatie van de wereld.

Meer informatie