Aidsfonds
Terug

Aidsfonds

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zet Aidsfonds zich in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. Als speler van Nederlandse Loterij steun je 18 goede doelen, waaronder Aidsfonds. Daarmee draag je bij aan ons doel: een wereld zonder hiv en aids.

Wat is hiv?

Hiv is het virus dat aids veroorzaakt. Hiv breekt stap voor stap het afweersysteem af dat je lichaam heeft opgebouwd om je te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën. Dat kan leiden tot symptomen en klachten.

Wat is aids?

Wanneer je lichaam zich door hiv niet langer kan beschermen tegen virussen en bacteriën is er sprake van aids. In Nederland is voor iedereen medicatie beschikbaar, in ons land hoeft niemand te sterven aan aids. In andere landen is dat heel anders.

Aidsfonfds

Samen stoppen we aids

De aidsepidemie is één van de grootste epidemieën aller tijden. Aids heeft door de jaren heen al 40 miljoen mensenlevens geëist. En daar komen ieder jaar nog steeds vele doden bij. Dit zijn vaders en moeders die hun kind verliezen. Of zelf overlijden en hun kinderen als wees achterlaten. En geliefden, homo en hetero, die veel te vroeg door de dood gescheiden worden. Onnodig, want we kunnen aids stoppen.

Iedereen gelijke behandeling

Aidsfonds is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. Ongeacht van wie je houdt of wat je doet, hoe je leeft, welke kleur je huid is, of je man of vrouw of kind bent. Want iedereen heeft recht op zorg. Helaas is de praktijk anders. Aidsfonds richt zich op de groepen en gebieden waar de problemen het grootst zijn. Om een einde aan aids te maken werken ze samen met lokale gemeenschappen, investeren ze in wetenschappelijk onderzoek en zorgen ze ervoor dat aids wereldwijd hoog op de agenda blijft staan.

De stappen naar een wereld zonder aids

Aidsfonds

Geen nieuwe infecties

Wist je dat er een hiv-preventiepil bestaat? Bij succesvolle behandeling kan het virus niet overgedragen worden. Toch komen er in Nederland ieder jaar 400 hiv-infecties bij. Aidsfonds geeft voorlichting en strijdt voor laagdrempelige en brede beschikbaarheid van deze pil.

Omhelzing mannen

Iedereen op behandeling

Nog nooit waren er zoveel mensen met hiv op behandeling. Maar wereldwijd zijn er nog 10 miljoen mensen met hiv die geen medicijnen krijgen. Aidsfonds doet er alles aan om deze mensen te vinden, te testen en te voorzien van behandeling. Ook strijden ze tegen wetten die toegang tot hiv-zorg belemmeren

Reageerbuisjes

Ontwikkeling van geneesmiddel

Genezing... dat is de ultieme droom van miljoenen mensen die met hiv leven. Met het Hiv Genezing Fonds wil Aidsfonds de komende jaren €10 miljoen extra beschikbaar maken voor onderzoek naar genezing van hiv.

Mark Vermeulen

Dankzij jouw steun

"Of het nu gaat om baanbrekend onderzoek naar genezing van hiv, het opsporen van kinderen met hiv of het steunen van groepen die uitgesloten worden. Samen kunnen we een wereldprobleem oplossen. Met projectmedewerkers, artsen en wetenschappers èn dankzij jouw steun komen we elke dag een stukje dichterbij het einde van aids. Daarvoor willen we je hartelijk danken."

Mark Vermeulen
Directeur Aidsfonds - Soa Aids Nederland

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Aidsfonds is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen