Man helpt vrouw
Terug

Nederlandse Loterij voor goede doelen

Nederlandse Loterij steunt 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland . Dankzij jouw deelname aan een van onze spellen konden we over 2021 € 19,2 miljoen afdragen.

In de spotlight: vFonds

Samen met het vFonds kijken we terug op de zeer geslaagde Invictus Games.

Hieraan draag jij bij:

Aidsfonds

Aidsfonds

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zet Aidsfonds zich in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. Aidsfonds gaat voor een wereld zonder hiv en aids.

Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting doet onderzoek naar pijnbestrijding bij brandwonden en alternatieven voor antibiotica. Ook doen ze baanbrekend littekenonderzoek die de droom van de Stichting een stap dichterbij brengt: een toekomst zonder littekens.

Lees meer
Diabetes Fonds

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en bijbehorende complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelen zij geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

HandicapNL

HandicapNL

HandicapNL wil dat iedereen volwaardig mee kan doen in de samenleving. Om dit te realiseren ondersteunt HandicapNL projecten die mensen met een handicap helpt het heft in eigen handen te nemen en zo hun zelfvertrouwen vergroten.

Lees meer

Hartstichting

Iedereen een gezond hart. Dat is de droom van de Hartstichting. Want een gezond hart is de motor achter je dagelijkse portie energie. Al meer dan 55 jaar ondersteunt de Hartstichting alle harten van Nederland.

Lees meer
Hersenstichting

Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken doet de Hersenstichting onderzoek, geeft voorlichting en voert vernieuwende projecten uit.

Kansfonds

Kansfonds

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het fonds steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken.

Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds zet zich in voor het terugdringen van tuberculose (TBC) in Nederland en wereldwijd. TBC is nog altijd de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, met ruim 4.000 sterfgevallen per dag.

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding bindt de strijd aan met kanker, streeft naar meer genezing en naar een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Lees meer
Longfonds

Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. Het komt op voor ieders longen, zowel ziek als gezond.

Maag Lever Darm Stichting

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die maag-, lever- en darmziekten wil voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren.

MIND

MIND

MIND zet zich in voor mensen met psychische problemen en de verbetering van de psychische gezondheid in Nederland. Het fonds werkt ook aan een samenleving waarin mensen met psychische problemen een volwaardige plaats hebben.

Nierstichting

Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven. Ze strijdt voor meer donoren, maakt zich hard voor preventie en werkt aan een draagbare kunstnier.

Oranje Fonds

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Soms is meedoen namelijk niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Dan is het fijn als mensen voor je klaar staan.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt men aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Prinses Beatrix Spierfonds

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer
ReumaNederland

ReumaNederland

ReumaNederland strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. De missie is: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

vfonds

vfonds

Het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor het vergroten van erkenning en waardering van oude én jonge veteranen: mensen die zich wereldwijd inzetten voor vrede en vrijheid.