Museum
Terug

Het Cultuurfonds

De wereld is beter af met cultuur. Daar gelooft het Cultuurfonds in en dat al meer dan 80 jaar! Mede dankzij jouw deelname aan onze spellen kan Nederlandse Loterij veel goede doelen steunen, waaronder het Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Want cultuur raakt, verruimt je blik en maakt creatief. Cultuur verbindt mensen, elke dag opnieuw. Het Cultuurfonds stimuleert inspiratie, zingeving en maatschappelijke verbondenheid voor alle Nederlanders, door met haar partners jaarlijks in zo’n 3.800 nieuwe culturele projecten te investeren.

Werkterreinen

Het Cultuurfonds is er voor alle vormen van cultuur in de breedste zin van het woord. Van theaterfestivals tot educatieprojecten en van amateuroptredens tot grote restauratieprojecten. Het Cultuurfonds is op veel terreinen actief in heel Nederland. Elk jaar maakt het fonds duizenden stichtingen, verenigingen, collectieven en cultuurmakers blij met een bijdrage voor hun project.

Enkele voorbeelden:

LUNA Waterstad 2022

In de zomer van 2022 bracht LUNA Waterstad jonge en internationale media- en lichtkunst in Sneek onder de aandacht van een breed en divers publiek. Op tien locaties langs en op het water rondom de binnenstad waren bijzondere, uitdagende en spraakmakende lichtkunstinstallaties, projecties en andere kunstuitingen te zien.

Erfgoedfestival Gooi & Vecht

Het Erfgoedfestival laat het publiek kennismaken met de rijke geschiedenis van de Gooi en Vechtstreek waar talrijke vernieuwers, dichters, vrijdenkers, innovators en schrijvers gewerkt en gewoond hebben. Via tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer randprogrammering, worden de verhalen ontsloten. Foto: Maarten van Haaff.

Grafisch Atelier Den Bosch

Grafisch Atelier Den Bosch is niet alleen een faciliterende werkplaats, maar ook een inspirerende plek, een kenniscentrum met grote expertise en een knooppunt waar makers elkaar vinden. Hier worden nieuwe projecten gecureerd en makers van alle disciplines en leeftijden verwelkomt, binnen en buiten de provincie.

Spelers bedankt!

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen. De bijdrage die het Cultuurfonds ontvangt is heel hard nodig en maakt het ieder jaar weer mogelijk om cultuur en natuur in Nederland te steunen. Bekijk welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen