Diabetes Fonds
Terug

Diabetes Fonds

Iedere week krijgen meer dan duizend mensen in ons land de diagnose diabetes. Inmiddels zijn er al ruim 1,2 miljoen Nederlanders met deze ziekte. En daar valt niet ‘prima mee te leven’, zoals mensen weleens denken. Integendeel. Het is vaak het begin van allerlei problemen. Daarom maakt het Diabetes Fonds zich sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Onze droom? Een toekomst waarin iedereen in goede gezondheid kan opgroeien. Waarin generatie na generatie diabetesvrij kan leven. Tot die tijd willen we alle mensen met diabetes én hun naasten hun vrijheid teruggeven.

Wat doet het Diabetes Fonds?

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. We dromen van een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties.

Diena Halbertsma

Deelnemers bedankt

Diena Halbertsma, algemeen directeur: “Het slagen van onze ambitie ‘iedereen vrij van diabetes’ is afhankelijk van de bijdrage in geld en tijd van heel veel mensen en organisaties. Door mee te spelen met Nederlandse Loterij draagt u bij aan deze ambitie. Hartelijk dank daarvoor!”

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de bijdrage van Nederlandse Loterij kan het Diabetes Fonds mensen helpen om gezonder te leven. Bijvoorbeeld met de Nationale Suiker Challenge, waarbij mensen tips krijgen om te minderen met suiker. Ook maken ze zich samen met andere gezondheidsfondsen hard voor een omgeving waarin het makkelijker is om gezond te eten en te drinken, waarin groente en fruit goedkoper is en waar minder reclame is voor ongezonde voeding.

Gezond eten en drinken verkleinen de kans op overgewicht en diabetes type 2 en zo gaan we samen op weg naar een wereld vrij van diabetes.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is als het lopen van een marathon. Het doel is duidelijk, maar je moet ontzettend veel stappen zetten. En ook al is het einddoel genezing, alle stappen die je onderweg zet zijn belangrijk. Die helpen mensen met diabetes nu al.

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. Het Diabetes Fonds is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen