Hartstichting
Terug

Hartstichting

Iedereen een gezond hart, voor nu én voor later. Dat is de missie van de Hartstichting. Al meer dan 55 jaar ondersteunt de Hartstichting alle harten van Nederland. Als speler van Nederlandse Loterij steun je 18 goede doelen, waaronder de Hartstichting. Zo voorkomen we samen dat mensen hartpatiënt worden of onnodig (over)lijden aan een hartziekte.

Dit doet de Hartstichting

De Hartstichting werkt aan 4 doelen om jouw hart en dat van anderen iedere dag te laten kloppen: iedereen een hartgezond leven, iedereen kent z’n hart, iedereen snelle hulp, iedereen de beste behandeling.

Hans Snijder

Spelers bedankt!

Hans Snijder, directeur-bestuurder: “Mede dankzij jouw deelname aan een spel van Nederlandse Loterij, kan de Hartstichting bijdragen aan oplossingen voor een gezond hart voor iedereen. Dank je wel!”

Nederlandse Loterij geeft door

"Dankzij de bijdrage van Nederlandse Loterij kan de Hartstichting samen met alle gezondheidsfondsen belangrijk onderzoek financieren. Ook willen we hart- en vaatziekten voorkomen, door in te zetten op een gezonde samenleving, door tijdig opsporen van risicofactoren en het eerder signaleren van hart- en vaatziekten."

Wat betekent de Hartstichting voor ...

Hartstichting Annelies

Patiënt

Annelies heeft een erfelijke hartspierziekte. Bij 2 van haar 4 kinderen is dezelfde genetische afwijking vastgesteld. Annelies: “Gelukkig is er dankzij onderzoek steeds meer bekend over erfelijke hartziekten.”

Doevendans

Cardioloog

Pieter Doevendans van het UMCU Utrecht: “Als het lukt om het hart meerdere dagen goed te houden buiten het lichaam, biedt dit nieuwe kansen om het hart te repareren.”

Yaniv

Vrijwilliger

Yaniv: “Een steentje bijdragen aan goede doelen vind ik belangrijk. Ook om mijn kinderen hiervan bewust te maken. Een gezond hart is belangrijk. Daar collecteer ik graag voor."

Hartstichting - Jij & je hart

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. De Hartstichting is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen