Kansfonds
Terug

Kansfonds

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben en missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Kansfonds helpt thuisgeven en ontdekt samen hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’.

Kansfonds

Stichting STOOT

Een van de locale initiatieven die Kansfonds ondersteunt is STOOT. Deze stichting biedt onder andere een groeiprogramma aan voor jongeren die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, zorg of hulpverlening. Dankzij dit programma kunnen zij werken aan hun persoonlijke groei, waarbij beweging en positieve gezondheid centraal staan.

Kansfonds zoekt ook naar gedurfde oplossingen voor maatschappelijke problemen. Soms tegen bestaand beleid en regels in. Met het initiatief ‘Gewoon geld geven’ onderzoeken ze bijvoorbeeld of het vergroten van de financiële armslag van gezinnen in armoede een structurele oplossing kan bieden tegen armoede in Nederland.

De afgelopen jaren heeft Kansfonds ervaring opgedaan in pilotprojecten met ‘bureaucratievrij geld’. Dat is financiële hulp zonder ingewikkelde voorwaarden, om noodzakelijke doorbraken te realiseren voor jongeren. Krijgt een jongere bijvoorbeeld kans op een woonruimte, maar lukt het niet om de borg of eerste maand huur te betalen? Dan kan Kansfonds met bureaucratievrij geld zo’n situatie doorbreken en dakloosheid voorkomen.

Wat betekent Kansfonds voor...

Rosanne

Rosanne

Co-founder van STOOT

"Door de ondersteuning van Kansfonds aan STOOT kunnen wij meer jongvolwassenen helpen met hun hulp- en levensvraag. Kansfonds denkt met ons mee over de structuur van onze werkwijze, waardoor wij doelgerichter en efficiënter onze groeiprogramma’s kunnen inrichten."

Kansfonds

Roeland van Geuns

Lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam

"Verschillende buitenlandse onderzoeken laten zien dat arme mensen die onvoorwaardelijk geld krijgen, en zélf mogen bepalen hoe ze dat besteden, hun leven vaak zelf op de rit krijgen. Dankzij de samenwerking met Kansfonds kunnen we dit onderzoek in Nederland uitvoeren."

Kansfonds

Thijs van den Enden

Actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden

"Met bureaucratievrij geld maakt Kansfonds doorbraken mogelijk voor jongeren, die we helpen met onze ‘Doorbraakmethode’. De methode is eenvoudig: zo snel mogelijk problemen oplossen en jongeren perspectief bieden. En in veel gevallen bespaart het de samenleving juist geld, soms wel tienduizenden euro’s."

Spelers bedankt!

De initiatieven, zo'n 600 per jaar, worden versterkt met giften van betrokken medemensen. Geven via Kansfonds is geven aan initiatieven die er echt toe doen. En die hoop bieden in uitzichtloze situaties. 100% van je geld gaat naar de projecten die zij ondersteunen. Zo draag je als speler van Nederlandse Loterij bij aan een thuis voor de meer dan 1 miljoen mensen in ons land die geen thuis hebben.

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. Kansfonds is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen