Voedsel
Terug

Maag Lever Darm Stichting

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is de droom van de Maag Lever Darm Stichting. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werkt de stichting aan oplossingen. Dat doen ze samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.

De Maag Lever Darm Stichting strijdt voor:

Bewustwording en bewondering

Je spijsvertering is van levensbelang. Maar nog lang niet iedereen begrijpt hoe de spijsvertering voor je werkt en wat ze voor je kan betekenen. Je spijsvertering hangt samen met ziekte en gezondheid: ze is de bron van je afweersysteem en werkt samen met je brein.

Precies op tijd

Dagelijks sterven er mensen aan spijsverteringsziekten die voorkomen hadden kunnen worden als de diagnose eerder was gesteld. De stichting kan de ziekte in de kiem smoren. Door er precies op tijd bij te zijn. Dat maken ze mogelijk door onderzoek, voorlichting en met toegankelijke tools voor vroege opsporing.

Samen strijden

De Maag Lever Darm Stichting strijdt voor een gezonde spijsvertering. Ook als er geen genezing mogelijk is, als je spijsvertering helaas je vijand geworden is. Door zorgtrajecten te verbeteren en projecten mogelijk te maken die zorgen voor een betere kwaliteit van leven.

Wat betekent de Maag Lever Darm Stichting voor...

Christa

Christa

Patiënt

Christa heeft niet alcoholische leververvetting. “Mijn lever heeft onherstelbare schade opgelopen. Mijn lichaam laat me in de steek en ik ontwikkel steeds meer klachten en ziektes. Het kan iedereen overkomen en leverschade kan snel verslechteren. Een snelle diagnose en snel handelen is daarom zo ontzettend belangrijk!”

Arts

Dr. Philip de Reuver

Chirurg, in het Radboudumc

Dr. Philip de Reuver onderzoekt hoe een computerprogramma de zorg voor mensen met buikklachten kan verbeteren. Het doel: sneller een diagnose, minder pijn en zorgen.

"In Nederland komen jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar het ziekenhuis vanwege extreme bovenbuikklachten. Ons doel is om de drie meest voorkomende oorzaken van extreme bovenbuikklachten veel eerder te herkennen: galstenen, maagklachten en prikkelbare darm syndroom. We hebben gegevens van ruim 2.300 patiënten verzameld. Door al die studieresultaten samen kunnen we een computerprogramma maken dat huisartsen en patiënten een gepersonaliseerd advies geeft over een mogelijke diagnose én de beste behandeling voor de patiënt.”

MLDS

Martin Inge

Vrijwilliger

“Als vrijwilliger help ik sinds 2017 mee bij het feestelijke evenement De Zuiderzee Klassieker, om daarmee een steentje bij te dragen aan onderzoeken naar problemen met de maag, lever en darmen.”

Spelers bedankt!

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. Maag Lever Darm Stichting is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen