Prinses Beatrix Spierfonds
Terug

Prinses Beatrix Spierfonds

Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is het genezen van alle spierziekten. Ze maken zich sterk om de kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel tot oplossingen. Het fonds speelt hierin een voortrekkersrol. Ze stimuleren de samenwerking met anderen die zich inzetten tegen spierziekten. Samen krachtig tegen spierziekten!

Wat betekent het Prinses Beatrix Spierfonds voor...

Dr. Rick Wansink

Dr. Rick Wansink - celbioloog in het Radboudumc

“Heel veel van het onderzoek dat in de UMC’s wordt gedaan is er puur dankzij het Spierfonds. Zij dragen al dat onderzoek, dat vind ik slim van ze en ook uniek. Want kijk, een spierziekte is altijd zeldzaam. Maar alle spierziekten bij elkaar zijn helemaal niet zeldzaam. Door die bundeling zijn ze een krachtige speler in het veld.”

Dean

Bianca – moeder van Dean, ziekte van Duchenne patiënt

“We hopen natuurlijk op een behandeling waarmee de spierziekte van Dean tot stilstand komt. Het zou al enorme winst zijn als hij alles kan behouden wat hij op dat moment nog kan. Als Dean bijvoorbeeld zijn rechterarm kan blijven gebruiken, dan zou hij ook in de toekomst zelf kunnen eten, drinken, bellen en schrijven.”

Maya

Maya – collectant van het Spierfonds

“Omdat ik aan den lijve heb ondervonden hoe belangrijk het werk van het Prinses Beatrix Spierfonds is, doe ik met nog meer overtuiging en plezier mee aan de collecte. Ik liep voor het eerst mee in 2015. Ontzettend leuk om te doen, je komt met de meest uiteenlopende mensen in gesprek. Al die kleine donaties tellen uiteindelijk op tot serieuze bedragen.”

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix

In 1956 wordt Prinses Beatrix op haar 18e naamgever en beschermvrouwe van het Spierfonds. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en mensen met een spierziekte van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers. De aanwezigheid van de Prinses op bijeenkomsten is altijd weer een hoogtepunt voor velen.

De Gezonde Generatie

De Gezonde Generatie

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet de bijdrage van Nederlandse Loterij gedeeltelijk in voor het programma ‘De Gezonde Generatie’. Dit is een initiatief van de samenwerkende gezondheidsfondsen, met als doel dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld is. Als we niets doen heeft in 2040 meer dan de helft van de mensen in Nederland een chronische aandoening en neemt de mentale druk op jongeren en jongvolwassenen toe. Dankzij de bijdrage van de spelers van Nederlandse Loterij zorgen de samenwerkende gezondheidsfondsen ervoor dat de jeugd gezonder gaat leven en zich energieker gaat voelen.

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. Het Prinses Beatrix Spierfonds is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen